Zwangerschapsyoga

Yoga voor zwangere vrouwen biedt balans tussen inspanning en ontspanning, ondersteunt het lichaam bij hormonale veranderingen en kan zwangerschapsklachten voorkomen en verlichten terwijl er rustig naar de bevalling toe gewerkt wordt. Ook blijkt uit onderzoek dat depressiesymptomen daardoor kunnen verminderen en het contact met de baby versterken (bron).

Yoga tijdens de zwangerschap werkt complementair en streeft naar een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid. Niet alleen het spierstelsel, maar ook de pezen, gewrichten, bloedsomloop, lymphe, ademhaling, zenuwstelsel en hormonaal stelsel worden gereguleerd, versterkt en in evenwicht gebracht. Innerlijke positiviteit, stabiliteit en stilte worden geoefend en aangeleerd. Dit geeft meer weerbaarheid waardoor aan problemen in het dagelijkse leven makkelijker het hoofd kan worden geboden.

Inhoud van de lessen
Tijdens de les worden spierversterkende oefeningen gedaan voor benen, bil- en rugspieren. Ook wordt door middel van zachte oefeningen gewerkt aan het openen van het bekken, met aandacht voor adem- en perstechnieken en meditatie. De zwangere bouwt kracht op, en leert zich tegelijkertijd goed te ontspannen, o.a. door vertrouwt te raken met haar ademhaling.

Voor wie
Iedereen die zwanger is kan op elk gewenst moment instromen vanaf de vierde maand tot de laatste dag voor de bevalling. Yoga-ervaring is niet nodig.

Partnerles
Ongeveer iedere twee maanden is er een partnerles waarin praktische zaken behandeld worden. Wat kan een partner doen om zijn vrouw te ondersteunen tijdens de bevalling? Welke omstandigheden dragen bij aan een goede verloop van de bevalling?

Samen oefenen we verschillende bevallingshoudingen en leren we o.a. door middel van eenvoudige massage de aanstaande moeder te helpen omgaan met de intensiteit van de weeën.

Kosten:
Voor 5 lessen: € 75,- incl 1 partnerles
Een losse les: € 15,-

Wanneer:
Maandagochtend van 9.00 tot 10.15 uur
Dinsdagavond van 18:30-19:45 uur

Locatie:
Praktijk Linnaea
Bosrand 39, Leesten-Oost, Zutphen

Voor of meer informatie of het maken van een afspraak:

 

 

Speciaal voor jou bieden we tijdelijk gratis toegang tot een yoga oefening uit het online programma “Vitaal Zwanger”. Vul je naam en e-mailadres in en je ontvangt gelijk toegang tot de video.