Elke moeder die ik ken is een liefdevolle moeder. Maar de meeste moeders zijn niet relaxed. Het moederschap is nu eenmaal een druk bestaan of kan het anders?

Mijn naam is Yvonne Baars en ik help vrouwen de moeder te zijn die ze graag willen zijn door goed voor zichzelf te zorgen.

Hoe jij je voelt heeft impact op je kinderen. Door goed voor jezelf te zorgen, zorg je nog beter voor je kinderen.

Zodra je moeder bent verandert je leven totaal.

Veel vrouwen denken dat het leventje dat ze hadden voor de zwangerschap gewoon door gaat na de bevalling. Maar jij weet inmiddels wel beter. Je leven stond op zijn kop en de vrouw die je was heeft plaats gemaakt voor de moeder in jou. Je kind staat met stip op nummer 1 en oude gewoontes werken niet meer. Je nieuwe leven daagt je uit jezelf te ontwikkelen als moeder. In onze maatschappij heerst de onuitgesproken regel dat je dit proces zelf wel doorloopt. In mijn praktijk zie ik veel moeders die hiermee worstelen.

Herken je dit?

 • Je wilt meer genieten van het moederschap, maar het dagelijks leven slokt je op;
 • Je hebt behoefte aan tijd voor jezelf. Maar je voelt je schuldig als je tijd voor jezelf neemt;
 • Je hebt dingen graag in de hand;
 • Je hoofd maakt overuren om alles te regelen;
 • Je voelt onrust in je lichaam;
 • Je voelt je moe;
 • Je bent vaak verzonken in allerlei gedachten;
 • Je bent er niet helemaal met je aandacht bij wanneer je met je kind(eren) bezig bent;
 • Je wilt graag een diepere verbinding voelen met jezelf en je kind(eren);
 • Je bent vaak druk en hebt veel ballen om in de lucht te houden;
 • Je komt zelf meestal op de laatste plaats.

Ik geloof erin dat ouders en kinderen elkaar kiezen en elkaar spiegelen om het beste uit zichzelf te halen. Ik zie het moederschap als een persoonlijk ontwikkelingstraject op 3 aspecten:

1: het moederschap is een heel druk bestaan en zie dan nog maar eens tijd voor jezelf te vinden. Je moederinstinct zet je kind op nummer één en je vergeet jezelf. Terwijl je juist zelf op nummer 1 moet staan om er werkelijk voor je kind te zijn.

2: door je kind te zien opgroeien doorloop je zelf je kindertijd opnieuw. Oude patronen en emoties van toen kunnen zichtbaar worden, dat geeft je de kans ze achter je te laten en samen met je kinderen te groeien.

3: Je kind leert door het voorbeeld dat jij geeft. Je zoon of dochter neemt het automatisch over in de “programmering”, copy – paste. Als jij hier bewust bij stil staat krijgt je moederschap een extra dimensie en kun je er voor kiezen om familiepatronen niet meer door te geven. “Het stopt bij mij” hoor ik cliënten vaak zeggen.

Je hebt niet meer tijd nodig voor me-time.

Alleen een andere focus. 

~

Doen, doen, doen in plaats van ZIJN

Je bent opgegroeid in een wereld waarin actie het antwoord is op alles. Zit je ergens mee? Dan ga je wat doen om het op te lossen. Ben je ergens bang voor? Dan ga je wat doen om je er overheen te zetten. Kun je een probleem niet oplossen of vermijden dan zoek je naar een manier om het onder controle te krijgen.

In de omgang met je kind zijn actie en controle niet meer de oplossing. Het moederschap vraagt rust en vertrouwen, dat je antwoorden in jezelf zoekt door naar je gevoel te luisteren en je hart te volgen. Om het patroon van actie-reactie los te laten. Om naar binnen te keren door je te ontspannen, zodat naar boven kan komen wie jij werkelijk bent: een leuke, lieve, energieke RELAXED MOM!

Wat heeft het moederschap in jou veranderd?

We hebben een bizar jaar achter de rug.

Deze gekke, onbekende periode waarin we nu leven vraagt veel van jou als moeder. Hoe is dat voor jou?

De onvoorspelbaarheid die deze tijd met zich meebrengt kan angst en onzekerheid in je losmaken. Tegelijkertijd zorgt diezelfde onvoorspelbaarheid voor een opening in vastgeroeste gewoontes. “Zo doen wij dat altijd” – het leven op de automatische piloot – is gaan wankelen. Je krijgt inzicht in de manier waarop je met jezelf, je partner en je kinderen omgaat. Dat geeft je ruimte om vanuit je hart te voelen wie je wilt zijn en wat daar voor nodig is.    

Benut die ruimte maximaal. Ga de uitdagingen bewust aan met de gratis Relaxed Mom Challenge!

Ik neem je mee op weg:

 • Van angst naar vertrouwen
 • Van moeten naar willen
 • Van controle naar regie en overgave
 • Van hectiek naar rust
 • Van je hoofd naar je hart
 • Van DOEN naar ZIJN

Mijn naam is Yvonne Baars, ik ben al 20 jaar coach en sinds 10 jaar heb ik mijn werk helemaal toegespitst op moeders. Door de jaren heen heb ik honderden vrouwen geholpen om de moeder te zijn die ze graag willen zijn.

De rode draad in mijn werk is om inzicht te krijgen in wat je tegenhoudt te zijn wie we werkelijk bent en je verlangen te leven. De gedachten en gevoelens die beperkende gedachtes  in stand houden zitten opgeslagen in je onderbewustzijn. Met simpele technieken kun je deze transformeren.

Dat hoeft echt geen moeizaam langdurig proces te zijn. Je zult direct merken dat jij je anders voelt. Dit proces heb ik vele malen samen met vrouwen doorlopen. Met de inzichten die ik daaruit heb opgedaan heb ik de VROUW-methode ontwikkeld: een leuke en effectieve manier om grote en kleine belemmeringen aan te pakken. Zodat je soepel en snel steeds meer bent en doet wat je WEL wilt. Zodat je bewuste keuzes kunt maken en goed voor jezelf zorgt. Zodat jij de moeder bent die je graag wilt zijn.

Aan de wieg van de Geboortenis

Al weer zo’n 9 jaar geleden attendeerde een cursist me op de Geboortenis. Sindsdien ben ik platform lid. Ik heb me direct aangesloten omdat we dezelfde missie hebben. Alleen ga je snel maar samen kom je verder. Ik kan niet wachten tot het prachtige geboortecentrum dat zij voor ogen hebben werkelijkheid is geworden.

Door deze samenwerking kun jij als bezoeker van de Geboortenis gratis meedoen met de Relaxed mom challenge en ontvangt na afloop van de challenge een leuke verrassing!

Cadeautje voor lezers van de Geboortenis Website en Nieuwsbrief!

Wil jij inzicht in wat jij nodig hebt om de relaxed mom te zijn die je wilt zijn?

Wil jij helder krijgen wat jouw werkelijke wensen en verlangens voor 2021 zijn?

Doe dan mee met de Relaxed Mom’s Kickstart. In twee weken leer je een ontspannen moeder te ZIJN met behulp van de VROUW methode die Yvonne speciaal voor jonge moeders heeft ontwikkeld.

Meld je voor 20 december 2020 aan met kortingscode geboortenisRMkickstart

Je doet dan mee voor €47 ipv €97!

Auteur: Yvonne Baars

Auteur: Yvonne Baars

Platformlid | Coach voor ouders, HypnoBirthingdocent en -opleider, hypnotherapeut, energetisch coach, doula, docent babymassage, docent zwangerschapsyoga

Baby’s een zachte landing geven in hun nieuwe leven, dat is de missie van Yvonne Baars. Ze begeleidt  ouders in de periode van zwangerschap, geboorte en babytijd om hen te helpen bewuste keuzes te maken en vanuit vertrouwen en ontspanning hun kindje te verwelkomen. Yvonne werkt al ruim 20 jaar als coach en sinds 10 jaar met jonge ouders. In haar praktijk ziet ze moeders die heel veel DOEN en alles vooral heel GOED willen doen. Ze willen deze patronen niet doorgeven aan hun kinderen en verlangen er naar meer te genieten van het moederschap. Daarom heeft Yvonne Relaxed Moms opgericht en de VROUW-methode ontwikkeld. Met deze methode helpt zij vrouwen de moeder te zijn die ze graag willen zijn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en ontvang als eerste het nieuws over nieuwe trainingen en bijeenkomsten.

Newsletter Form (#1)