Women Wage Peace Vredestocht

Women Wage Peace - Vrouwen Voeren Vrede
verbonden met vrouwen in het Midden-Oosten

Solidariteitstocht in Zutphen
Zondag 8 oktober 10.00 uur
Start en einde bij de Kaardebol
Harenbergweg 1


"In the world in which we are living, peace will be possible only when women with integrity and hope will stand up for their right to be concerned about the future of their children”. (Leymah Gbowee, a Liberian leader and Nobel Peace Prize laureate) In September 2017, tens of thousands of women from Women Wage Peace will begin a journey of hope and peace in order to voice their uncompromising demand for the resolution of the Israeli- Palestinian conflict through a political agreement and the inclusion of women in the negotiation process. Join us for the Journey to Peace. Come with us, together we will make history!

In de zomer van 2014 begint een groep Israëlische vrouwen een hongerstaking. Zij richten zich tegen geweld en destructie. Women Wage Peace is geboren. Het is genoeg geweest. Stop de oorlog! Geen slachtoffers meer aan beide zijden. In oktober 2016 houden zij de eerste Mars van Hoop. Meer dan 5000 vrouwen doen mee, zowel Israëlische als Palestijnse vrouwen. Wellicht ken je dit filmpje van Yael Deckelbaum: "Prayer of the Mothers".
De dochters van Hagar, Sara en Maria, moeders van Moslims, Joden en Christenen, die allen de littekens dragen van onderdrukking en verlies, staan samen op voor Vrede. Wij herkennen ons in deze vrouwen en verbinden ons. Staande aan de bron van het leven zetten we onze scheppingskracht in om vrede en liefde in deze wereld te brengen.
Hier
vind je meer informatie.

De Geboortenis draagt dit project een warm hart toe en organiseert daarom in samenwerking met o.a. Zussen rond Zutphen, De Kaardebol, een solidariteitstocht (+/- 6 km)  in Zutphen op zondag 8 oktober, die start en eindigt bij de Kaardebol, Harenbergweg 1. We lopen naar het labyrint bij Bronsbergen en zullen daar kort stilstaan en onze intentie van vrede meegeven aan de IJssel.
Je bent van harte welkom (vrouwen én mannen).


Ton van der Kroon is gevraagd om ambassadeur te zijn in Jericho voor de vredesbijeenkomst van zo'n 15.000 vrouwen in de Dode Zee vallei, die plaatsvindt van 24 september t/m 10 oktober. Hij gaat daar met een groep mensen naartoe en komt hierover vertellen in Zutphen op vrijdagavond 22 september. Zie: Women Wage Peace Avond
Een avond met meditatie, afstemming, muziek en informatie.
Wil je meer weten over de reis naar Israël, kijk hier.

Van dinsdag 19 t/m donderdag 21 september is er ook de  mogelijkheid voor een persoonlijk consult bij Ton van der Kroon in Zutphen. Voor meer informatie en aanmelding: christine@geboortenis.nl

error: Content is protected !!