Vragenlijst Vitaal Zwanger

Gefeliciteerd met je Zwangerschap!

Zwangerschap is een bijzondere periode voor een vrouw waarin er veel verandert. Niet alleen je lichaam bereid zich voor op de komst van je kindje, maar ook je hersenen. Zwangerschapshormonen hebben ook invloed op je geestelijke en emotionele welzijn en je kijk op het leven. Zo wordt je optimaal voorbereid op de geboorte en het geven van borstvoeding. Je ontwikkelt in deze fase je moedergevoel.
Optimale hechting met je kindje wordt in deze periode ook ondersteund.
Jouw welbevinden en (zelf)vertrouwen is van grote invloed op het natuurlijk verloop van de geboorte en jullie start samen.

Omdat er zoveel verandert ervaren veel aanstaande ouders ook onzekerheden en hebben veel vragen. Onderzoek wijst uit dat 1:6 vrouwen ontevreden terugkijkt op de bevalling en achteraf spijt heeft zich niet beter te hebben voorbereid op de geboorte. Daarom is het zo belangrijk een geboortezorgverlener te vinden die het vertrouwen in jezelf kan bevestigen en bij wie jij je veilig voelt.

Wij, van de Geboortenis vinden het belangrijk dat aanstaande ouders zo goed mogelijk voorbereid en begeleid worden op de komst van hun kindje. Om inzicht te krijgen in o.a. het welzijn en welbevinden van zwangere vrouwen en jun partners, hoe ze zich hebben voorbereid op de geboorte en hoe ze de begeleiding van hun zwangerschap en geboorte ervaren hebben, hebben we een vragenlijst ontwikkeld.

 

ontvang de vragenlijst vitaal zwanger

En krijg direct meer inzicht in jouw gezondheid en vitaliteit.

In samenwerking met onderzoeksbureau Soffos ontwikkelen we een officieel erkende onderzoeksmethode. Hiermee kunnen o.a. verloskundigen, artsen, zwangerschapspraktijken en -docenten het effect van hun begeleiding evalueren en nog beter afstemmen op de behoefte van hun cliënten. In de toekomst openen deze resultaten hopelijk het gesprek met zorgverzekeraars om bewezen effectieve vormen van zwangerschapsbegeleiding vergoed te krijgen in het basispakket. Tevens willen we artsen en verloskundigen aanmoedigen om nader onderzoek te doen naar positieve invloeden op een natuurlijke geboorte en de gezondheidseffecten hiervan op de rest van het leven van moeder en kind.

Maar zover is het nu nog niet. We zitten in de afrondingsfase van de vragenlijst en zoeken zwangere vrouwen die bereid zijn deze in te vullen. Hoe meer respons des te nauwkeuriger de resultaten.
Als je wilt deelnemen ontvang je 1 of 2 vragenlijsten in de zwangerschap en één automatisch na de geboorte van je kindje. Het invullen duurt ongeveer 10 minuten. De antwoorden zijn persoonlijk en daarom altijd goed. De uitkomst van de vragenlijst geeft inzicht in je algehele welbevinden en hoe je de zwangerschaps/geboortebegeleiding ervaart. We meten o.a. welzijn, veerkracht, ervaren empathie in de zorgverlening en vertrouwen.
Uiteraard gaan we uiterst zorgvuldig om met alle informatie, wordt er niets doorgegeven aan derden en gelden de privacyvoorwaarden van onderzoeksbureau Soffos.

Ben je een zorgprofessional en werkzaam in een Verloskundige praktijk of Maatschap Gynaecologie Obstetrie en willen jullie met je praktijk deelnemen? Stuur dan even een bericht via het contactformulier.

We zouden het heel fijn vinden als je ons wilt helpen het welzijn van zwangere vrouwen en kraamvrouwen in Nederland in kaart te brengen.

Wil je graag deelnemen vul dan onderstaand formulier in. Geef ook aan of je een persoonlijk verslag van de uitkomsten van de vragenlijst die je hebt ingevuld wilt ontvangen.
Mocht je nog familie, vrienden of kennissen hebben die ook een kindje verwachten en mee willen doen, super! Wil je dan de link naar deze pagina met ze delen?

Alvast heel hartelijk bedankt voor je medewerking en steun.

We wensen je een hele gezonde zwangerschap, een prachtige geboorte en de mooist mogelijke start samen met je kindje.

Liefs en warme groeten,
Namens alle leden van de Geboortenis,

Mieke Saras

ontvang de vragenlijst vitaal zwanger

En krijg direct meer inzicht in jouw gezondheid en vitaliteit.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This