Verloskundige zorg

Verloskundige praktijk Anouk en Renske

In onze verloskundigenpraktijk vinden we het belangrijk om persoonlijke zorg te bieden
tijdens de zwangerschap, de bevalling en de kraamperiode. Voor ons houdt dit in dat we zo veel mogelijk voorlichting geven en rekening houden met jullie wensen en behoeften tijdens deze bijzondere periode. Door deze werkwijze houden jullie regie over jullie eigen zwangerschap wat bijdraagt aan een positieve ervaring rondom de geboorte van jullie kind. Wij verloskundige vinden het belangrijk dat jullie je prettig voelen.

Kleinschalig

Wij zijn de twee enthousiaste verloskundige die je tegen komt in de praktijk. We werken intensief met elkaar samen waardoor we allebei goed op de hoogte zijn van jullie persoonlijke situatie. We hebben geen assistente waardoor jullie altijd eens van ons aan de telefoon krijgt. Deze kleinschaligheid bevordert de continuïteit van de verloskundige zorg.

In deze verloskundigenpraktijk werken we op solo basis, we wisselen de diensten met elkaar af. Dit houdt in dat er dagelijks één van ons werkt en beschikbaar is voor jullie. Jullie leren ons beide dus goed kennen.

Spreekuur

Tijdens de dienst hebben we ook onze spreekuren. Het kan voorkomen dat er tijdens het spreekuur een bevalling begint. In een uitzonderlijk geval kan dit betekenen dat het spreekuur verzet moet worden. Tijdens de spreekuren zien we jullie regelmatig op consult om te bespreken hoe de zwangerschap verloopt, voorlichting te geven en zwangerschapscontroles uit te voeren. Het spreekuur plannen we in op afspraak. Op maandagavond, dinsdagochtend en donderdagochtend hebben we het spreekuur in Vorden. Op woensdagavond kunnen jullie in Lochem terecht. Soms komt het voor dat er twee bevallingen tegelijk plaatsvinden. Ons streven is dat er altijd één van ons aan jullie bed staat. Dat betekent dat we elkaars achterwacht zijn. Dit is niet altijd mogelijk. Daarom hebben we ook een achterwachtregeling met de verloskundigenpraktijk Materna in Borculo, het verloskundig Centrum Zutphen en Vroedvrouwenpraktijk Dieren-Doesburg.
Tijdens de vakantieperiodes maken we in principe geen gebruik van waarneemsters of externe verloskundigen. Als één van ons weg is zal de ander volledig beschikbaar zijn. Verloskundigenpraktijk.