TRE® (Tension Releasing Exercises)

shutterstock_psoasEen ontspannen psoas spier helpt je bekkenbodem te ontspannen als je zwanger bent en is nodig voor jouw baby om goed in te kunnen dalen. Ook helpt het je makkelijker en met minder pijn te bevallen. Met TRE® leer je op een veilige manier zelf de opgeslagen stress uit je psoas spier en je bekken te ontladen, zodat ook stressgerelateerde klachten als slecht slapen, piekeren en hoofdpijn verminderen. Er kunnen een heleboel redenen zijn waardoor je stress ervaart tijdens jouw zwangerschap. Als je deze spanning niet direct los laat wordt het opgeslagen in jouw lichaam en kan het eerder genoemde klachten veroorzaken.

Wat is TRE®?

TRE® (Tension Release Exercises) is een serie van ogenschijnlijk simpele maar effectieve oefeningen, waarmee we volledig en op een veilige manier kunnen herstellen van acute en chronische stress. Hierdoor kan onze baby zich optimaal ontwikkelen en is de kans op zwangerschapsklachten een stuk TRE zwangerminder. TRE® helpt bovendien om bewust te worden van wat ons lichaam nodig heeft, de kracht in ons lichaam te voelen en om daar op te vertrouwen. Het lichaam in plaats van ons brein in stapjes de controle over te laten nemen is een perfecte manier om je voor te bereiden op de bevalling. Ook na de bevalling kan je TRE® blijven gebruiken om de uitdagingen van het moederschap en de bijkomende stress goed aan te kunnen.

Is TRE® veilig voor mijn baby?

TRE® is een veilige methode om te gebruiken als je zwanger bent al is de zwangerschap volgens de Traumaprevention organisatie een contra-indicatie. Dit komt omdat tot op heden nog niet officieel onderzoek is gedaan naar de effectiviteit van TRE® bij zwangerschap. Momenteel wordt daaraan gewerkt. Uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat TRE® jou helpt te ontspannen en daarmee ook de baby te ontspannen. Ook is de bloedtoevoer en daarmee zuurstof en voedingsstoffen naar je baby optimaal als je ontspannen bent. Wel wordt aanbevolen om eerst jouw zorgverlener te raadplegen. In onderstaande filmpje kan je zien hoe Nienja Brouwer TRE® toepast tijdens de zwangerschap en haar bevalling:

Hoe kan ik zelf de kracht van TRE® leren gebruiken?

Als gecertificeerde TRE® provider begeleid ik jou op een veilige manier door de oefeningen heen. Daarbij besteden we aandacht aan wat jouw lichaam nodig heeft om opgeslagen stress geheel te kunnen loslaten op een veilige manier. Desgewenst kan TRE® gecombineerd worden met een sessie Stressvrij Moederschap.

Ja, ik wil me volledig kunnen ontspannen!
DEP_3389-bewerktFijn dat jij deze stap voor jouzelf en je baby wilt zetten.

Je kan me mailen op info@stressvrijmoederschap.nl of bellen voor een afspraak op 06-54723865.

Tot ziens!

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This