Een bevalling kost veel kracht en inspanning. Bovendien moet het lichaam zich niet alleen herstellen van de bevalling, maar ook nog eens zorgen dat de melkproductie goed op gang komt. De juiste voeding na de bevalling kan je sneller helpen herstellen, waardoor je weer meer energie krijgt.

Het volgende traditionele recept vanuit China helpt de verloren kracht weer snel aan te vullen. Bovendien zijn de Chinese kruiden die erin gebruikt worden ondersteunend in het herstellen van de hormonale balans.

Ingrediënten:

  • 25 gram Nagaimo (Japanese Mountain Yam)
  • 1,75 liter biologische kippenbouillon
  • 50 gram Goji bessen
  • 1 zoete aardappel (pastinaak) in plakjes gesneden
  • 25 gram Lotus zaden
  • 5 Shiitake paddenstoelen
  • 12 rode dadels (Jujube), geweekt en ontpit (indien gedroogd eerst weken)
  • 500 gram groene groentes in stukjes gehakt (kool, spinazie, etc.)
  • 60 ml Rijstazijn

Breek de Nagaimo in kleine stukjes en kook de bouillon met de Goji bessen en Lotus zaden één uur lang op laag vuur. Voeg vervolgens de rode dadels, zoete aardappel en paddenstoelen toe en kook 20 minuten lang op laag vuur. Voeg de rijstazijn en groenten toe en laat de soep voor nog 5 minuten door koken. Heet serveren!

In deze soep is gekozen voor een basis van Kip. In de Chinese Geneeskunde krijgen vrouwen in het kraambed traditioneel een soep van Chinese zijdehoen te eten omdat deze kip bekend staat als speciale bron van kracht en energie. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een vegetarische variant.

Eet smakelijk en geniet ervan! Mocht je een goede vegetarische variant weten op deze soep dan horen wij het graag! 

Auteur: Stichting De Geboortenis

Auteur: Stichting De Geboortenis

Stichting De Geboortenis in Zutphen is er voor alle zwangeren en (wens)ouders. Het Geboorteplatform biedt de zorgprofessional toegang tot informatie over symposia, lezingen, [bij]scholing en andere belangrijke evenementen voor professionals in de geboortezorg. De Geboortenis werkt aan de realisatie van een ecologisch geboortehuis in Zutphen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en ontvang als eerste het nieuws over nieuwe trainingen, blogartikelen en bijeenkomsten.