Rebozo retraite in Zutphen – Najaar 2019

Twee dagen verdieping van het Rebozo Sluitingsritueel

Wil je het Rebozo Sluitingsritueel leren of je ervaring hiermee verdiepen?
Wil je graag zelf ook het ritueel ondergaan?

Deze weekend retraite voor nieuwe en ervaren deelnemers staat in het teken van het Sluitingsritueel. Deelnemers maken kennis met de basisprincipes van het ritueel. Er is veel ruimte voor oefenen en iedere deelnemer ondergaat hierdoor ook zelf het ritueel.

Het Rebozo sluitings ritueel

In Mexico wordt de moeder gedurende de eerste 40 dagen na de bevalling helemaal verzorgd, zodat zij zich aan de baby kan wijden. Na deze 40 dagen ondergaat zij het Rebozo Sluitings Ritueel, als overgang om deze fase af te sluiten en zich te openen naar de buitenwereld.

In Nederland is de vorm van het ritueel wat aangepast, maar de intentie is dezelfde:

Het ritueel is voor vrouwen die bevallen zijn en het jonge moederschap willen verwerken en vieren. Tijdens de bevalling opent de vrouw zich om het leven te geven. Vervolgens moet zij de rol van moeder, partner en vrouw combineren. Vaak neemt de moederrol de overhand en voelt zij zich innerlijk verdeeld. Het ritueel helpt haar om weer terug te komen bij zichzelf.

Lees meer 

Over Christine Derksen:

Christine is Doula en bestuurslid van De Geboortenis. Zij heeft het sluitingsritueel geleerd via Naoli Vinaver Lopez en Angelina Martinez Miranda

Graag wil ik mijn ervaring met dit prachtige ritueel, dat mij telkens weer diep raakt en inspireert, doorgeven aan andere vrouwen die werkzaam zijn rondom geboorte.”

Vanwege de aard van het weekend willen we graag een intieme sfeer waarborgen en is er een beperkt aantal deelnemers.

Praktische informatie volgt. Interesse kun je al opgeven via het contact formulier.

 

 

Rebozo Retraite

11 + 6 =

Pin It on Pinterest

Shares
Share This