Project Holistisch Centrum voor Geboortezorg

De tijd lijkt steeds meer rijp te zijn voor een Centrum 1ste 1000 dagen. Er zijn in Nederland diverse initiatieven hiervoor, waaronder het plan voor een Holistisch Centrum voor Geboortezorg olv gynaecoloog/perinatoloog Marjolein Kok.

Sinds 2021 zijn we vanuit de Geboortenis in gesprek met Marjolein over onze gemeenschappelijke droom en als ‘droompartner’ werken we mee aan de realisatie van het HCG concept en een eerste fysieke locatie, wellicht in Zutphen!

Marjoleins ervaring en uitgebreide netwerk, haar passie en bevlogenheid werken aanstekelijk en hebben ons gesterkt in onze missie. Na de Corona-jaren waarin we relatief weinig hebben kunnen ondernemen voelen we dat de samenwerking met de HCG partners ook de Geboortenis in een stroomversnelling brengt, we genieten daar enorm van!

Als kind was Marjolein al gefascineerd door zwangerschap en geboorte en als gynaecoloog gespecialiseerd in de verloskunde heeft zij ruim 10 jaar gewerkt in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. Een burn-out veranderde haar visie op het vak en hoe zij dit zou willen uitoefenen radicaal. Zij gooide het roer om en heeft in 2021 haar baan opgezegd voor de realisatie van haar droom: een Holistisch Centrum voor Geboortezorg. Samen met haar droompartners wil zij een plek creëren waar zorg wordt geboden aan vrouwen, partners en kinderen in de eerste duizend dagen van het leven van de kinderen in een helende omgeving vanuit een holistisch perspectief: lichaam en geest zijn met elkaar verbonden. Een plek waar zorgverleners spaceholders zijn en waar ruimte is voor voorlichting en begeleiding op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel vlak. Een plek voor magie, soulguidance en waar je uitgenodigd wordt om jezelf te zijn.

Ben je benieuwd naar Marjoleins visie op de zorg van morgen? Luister dan onderstaande podcast ‘Holistische geboortezorg als norm’. Hierin wordt zij geïnterviewd door Nina Pierson, auteur en Mama’en podcast host. Marjolein vertelt over het proces van ontstaan en realisatie van haar droom, een Holistisch Centrum voor Geboortezorg: PODCAST

Het HCG-team heeft 2 enquêtes ontwikkeld:

Voor (aanstaande) ouders deze enquête.
Voor zorgprofessionals: klik hier
Er komen al veel reacties binnen. Je bent van hart welkom om de enquêtes in te vullen en hierin aan te geven wat jouw wensen en verwachtingen zouden zijn voor een Holistisch Centrum voor Geboorte. Zo draag je bij aan de ontwikkeling van een passend zorgconcept.

Deze natuurlijke stroom van samen creëren is geworteld in het diepe verlangen om een warm welkom te bieden aan ieder mensenkind, inclusief (aanstaande) ouders en 1ste 1000 dagen zorgprofessionals. 

Contactformulier Project Holistisch Centrum voor Geboortezorg