Over Ons

De beste zorg voor jou en jouw baby

Integrale gezondheid

Voor een gezonde zwangerschap, een soepele bevalling en een optimale ontwikkeling van jouw baby is jouw emotionele, fysieke, mentale, spirituele gezondheid én een gezonde omgeving van groot belang. Wij geloven dat jij van nature de kracht in huis hebt om (grotendeels) te kunnen herstellen van eventuele klachten. Graag helpen we jou deze kracht te (h)erkennen en vergroten, zodat je meer kan gaan genieten!

shutterstock_zwanger stel

 

Open staan voor ontwikkeling

De natuur, de wetenschap en dus ook jij zijn continue in ontwikkeling. Onze kennis als zorgverlener over jou is daarmee dus per definitie beperkt. Wij erkennen dat we niet alles weten en staan daarmee open voor ontwikkelingen binnen ons vakgebied, jouw eigen kennis en daarmee ook voor de best mogelijke zorg voor jou. Een mooi filmpje hierover kan je hier bekijken.

Jouw kracht als (a.s.) moeder

Ondanks een goede voorbereiding, weet jij als (a.s.) moeder nooit 100% zeker hoe de zwangerschap en de bevalling zullen gaan verlopen. Toch willen jij kunnen genieten van deze bijzondere periode, kunnen ontspannen en met vertrouwen toeleven naar de bevalling. Vertrouwen op de kracht die jij in huis hebben om eventuele uitdagingen aan te kunnen kan je daarbij helpen. Wij willen als zorgverlener met jou samenwerken vanuit gelijkwaardigheid en respect voor jouw unieke kwaliteiten, kennis en kunde, zodat jouw vertrouwen in jouw kracht kan groeien.

Zorg op maat

Jij, jouw situatie en jouw wensen zijn uniek. Als zorgverlener houden we hier rekening mee en zullen we op basis van deze unieke factoren een vrijblijvend advies uit te brengen binnen onze mogelijkheden. Op deze manier willen we jou échte 'Zorg op Maat' aanbieden. Indien jouw wensen zich buiten onze mogelijkheden bevinden, zullen we jou indien gewenst doorverwijzen naar een andere zorgverlener.

Maatschappelijk belang

shutterstock_210120679 In 2010 heeft de Stuurgroep Zwangerschap en Geboorte in opdracht van minister Klink haar advies uitgebracht aan de minister van VWS aangaande meer 'zorg-op-maat' met een nadrukkelijke focus op preventie. In de discussie rond de integrale zorgstandaard heeft mevrouw Schippers het belang van preventie nogmaals onderstreept. De Geboortenis sluit met haar visie en missie aan bij het door de Stuurgroep geformuleerde advies.

Wij wensen dat alle baby's geheel gezond ter wereld komen. Elke gezond geboren baby die als 'hormonale indruk' liefde, rust en veiligheid heeft meegekregen draagt bij aan een duurzaam gezonde samenleving. De Geboortenis wil een mooiere wereld creëren, één baby tegelijk

Informatie

Voor meer informatie neem contact op!

 

Geboorteplatform voor Professionals

De Geboortenis levert een bijdrage  aan het waarborgen van de kwaliteit van de aangeboden geboortezorg door de multidisciplinaire samenstelling van haar team. Daarnaast wil zij professionals die werkzaam zijn in de geboortezorg een geboorteplatform bieden waarbinnen intervisie, wederzijdse inspiratie en kennisoverdracht aangemoedigd wordt.

Geboortehuis Overzicht 1

Wil jij je aansluiten bij het Geboorte Platform Zutphen stuur dan een email aan Christine Derksen. Je ontvangt dan een uitnodiging om vrijblijvend kennis te komen maken tijdens de eerstvolgende platformavond. Leden van het Geboorte Platform Zutphen onderschrijven bij het aangaan van lidmaatschap de 'Code of Agreement' van het platform.

Het Geboorte Platform Zutphen komt 8 keer per jaar bijeen. Daarnaast wordt jaarlijks het Intervisie Event 'de HappYning' georganiseerd.

Verschillende Specialisten

Specialismen

 • Acupunctuur
  Gedurende de zwangerschap kan acupunctuur de vitaliteit van lichaam en geest vergroten en kom je tot een optimale conditie voor de bevalling.
 • Doula
  Een Doula is een vertrouwenspersoon die de zwangere en haar partner bijstaat gedurende de zwangerschap en bevalling.
 • Kinderwens Counseling
  Psychosociale ondersteuning op maat rondom het thema (onvervulde) kinderwens.
 • Natuurlijke Kraamzorg
  Natuurlijke Kraamzorg is aandachtige zorg voor moeder en kind met natuurlijke middelen.
 • Integraal psychologe
  Wij bieden Psychologische ondersteuning in de zwangerschap bij stemmingsklachten, onrust en angst voor de bevalling.
 • Zwangerschapsyoga
  Doorlopende yoga lessen die jou helpen om soepel te blijven in de zwangerschap en het vertrouwen in de bevalling te vergroten.
 • Zwangerschapsbegeleiding
  Aandachtige begeleiding in de Zwangerschap door een Coach, Doula of Psychologe.
 • Hartcoherentie Training
  Eenvoudige oefeningen met behulp van biofeedback helpen jou om inzicht te verwerven over jouw lichaam en hoe jij het beste kan omgaan met spannende situaties zoals bijvoorbeeld een bevalling.
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
 • Uw gegevens zijn bij ons veilig. Lees hier onze privacy bepalingen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

error: Content is protected !!