Uit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam & de Universiteit van Leiden blijkt dat oxytocine, dat verondersteld wordt het liefdeshormoon te zijn en ook wel het knuffelhormoon wordt genoemd, juist agressie opwekt tegen leden van een andere groep dan de eigen groep.

Tjee, is het oxytocine hormoon dan een slecht hormoon????? Ja je zou het bijna gaan denken als je dit zo hoort. Maar…… als je even iets langer nadenkt is het toch boeren wijsheid dat het over één en hetzelfde principe gaat ‘bonding’. Ja inderdaad jezelf hechten aan iemand.

Hoe sterker je je hecht aan iemand, hoe meer je geneigd bent om hem of haar te beschermen tegen iedereen die als ‘vreemd’ wordt beschouwd. Niet echt verrassend toch?

Dit is dus weer een mooi voorbeeld van hoe onderzoek en de m

edia soms meer verwarring kan scheppen dan duidelijkheid. Vaak worden onderlinge verbanden niet gezien of niet onderzocht en lijken resultaten haaks op elkaar te staan. Gelukkig hebben we onze eigen intuïtie nog en kunnen we er zelf de verbanden in aanbrengen.

(Bron: Radio Netherlands Worldwide)

Auteur: Stichting De Geboortenis Blog (Archief)
Shares

Auteur: Stichting De Geboortenis Blog (Archief)

In de periode 2009-2017 schreef Hester Appelman meer dan 70 Blogs voor de WordpressBlog de Geboortenis en later voor Stichting de Geboortenis. Overige auteurs in deze periode waren Nienke Stoop, Christine Derksen en Minna Sangi.

     

Schrijf je in voor De Geboortenis Nieuwsbrief en 

blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Pin It on Pinterest

Shares
Share This