Uit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam & de Universiteit van Leiden blijkt dat oxytocine, dat verondersteld wordt het liefdeshormoon te zijn en ook wel het knuffelhormoon wordt genoemd, juist agressie opwekt tegen leden van een andere groep dan de eigen groep.

Tjee, is het oxytocine hormoon dan een slecht hormoon????? Ja je zou het bijna gaan denken als je dit zo hoort. Maar…… als je even iets langer nadenkt is het toch boeren wijsheid dat het over één en hetzelfde principe gaat ‘bonding’. Ja inderdaad jezelf hechten aan iemand.

Hoe sterker je je hecht aan iemand, hoe meer je geneigd bent om hem of haar te beschermen tegen iedereen die als ‘vreemd’ wordt beschouwd. Niet echt verrassend toch?

Dit is dus weer een mooi voorbeeld van hoe onderzoek en de media soms meer verwarring kan scheppen dan duidelijkheid. Vaak worden onderlinge verbanden niet gezien of niet onderzocht en lijken resultaten haaks op elkaar te staan. Gelukkig hebben we onze eigen intuïtie nog en kunnen we er zelf de verbanden in aanbrengen.

(Bron: Radio Netherlands Worldwide)

Auteur: Stichting De Geboortenis

Auteur: Stichting De Geboortenis

Stichting De Geboortenis in Zutphen is er voor alle zwangeren en (wens)ouders. Het Geboorteplatform biedt de zorgprofessional toegang tot informatie over symposia, lezingen, [bij]scholing en andere belangrijke evenementen voor professionals in de geboortezorg. De Geboortenis werkt aan de realisatie van een ecologisch geboortehuis in Zutphen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en ontvang als eerste het nieuws over nieuwe trainingen, blogartikelen en bijeenkomsten.

Newsletter Form (#1)