Over het geboortethuis

Over het Geboortethuis Geboortenis Zutphen

Wij ontwikkelen een holistisch gezondheidscentrum in Zutphen, De Geboortenis, dat volledig gericht is op het bieden van een prettige en veilige omgeving aan de zwangere en barende vrouw. In het geboortethuis worden niet alleen cursussen en workshops gegeven: ook komen er verschillende individuele behandel- en geboortekamers, een yogaruimte, muziektherapeuticum en trainingscentrum voor zorgprofessionals. Het centrum wordt omgeven door pluktuinen, een voedselbos en het ecologisch stadspark Zutphen.

Voor geboortezorgprofessionals bieden we bijscholing en gelegenheid tot kennisontwikkeling en -uitwisseling binnen het Geboorteplatform, zowel in het centrum als online.

 

Onze partners

Anti Hänninen

Projectteam

Zijn naam verraadt al enigszins dat hij niet afkomstig is uit Nederland: Antti Hänninen heeft een Fins paspoort. Hij heeft als architect zijn eigen bureau AHAD.NU in Baak, waarbij hij de Finse invloeden (en met name het dichtbij de natuur staan) verwerkt in zijn ontwerpen voor Nederlandse opdrachtgevers.

“Ik wil proberen een zaadje te planten in ecologische bouw, waar mogelijk een mooie boom uit ontstaat zodat anderen dat kunnen overnemen. Als mensen door mijn projecten en bijbehorende filosofieën geïnspireerd raken en er zelf ook mee verder gaan, dan is mijn doel vanuit mijn perspectief vervuld.”

Marie-Louise Gasseling

Projectteam

Marie-Louise Gasseling is van oorsprong planoloog en komt uit de Achterhoek. Ze heeft veel bij gemeenten gewerkt en deed daar onder andere aan gebiedsontwikkeling, waarbij ze veel ervaring opdeed met duurzaamheid binnen bouwprojecten. Vooral die belangrijke ervaring met locatieontwikkeling zet ze nu in voor De Geboortenis, bij de realisatie van het Geboortethuis.

“Een duurzame start van het leven is eigenlijk belangrijker dan al het andere. Een zachte landing in een healing environment zijn zo wezenlijk voor moeder en kind. Daar zit toch wel die purpose. De realisatie van het Geboortethuis is natuurlijk ook een bijzonder icoonproject voor Zutphen als het gaat om de combinatie van innovatie in duurzaamheid en zorg. Dat maakt het voor mij helemaal de moeite waard om hier vrijwillig aan verbonden te blijven.”

Rob van den Brand

Projectteam

Als trainer en adviseur op het gebied van organisatieontwikkeling en persoonlijke productiviteit helpt Rob van den Brand onder andere met het vraagstuk ‘hoe kan ik effectief zijn en in balans blijven’, als kenniswerker of binnen een bedrijf. Rob sloot zich aan bij De Geboortenis als projectbegeleider voor de realisatie van het Geboortethuis.

“Het leukste vind ik om samen te werken met mensen die iets neerzetten wat we nodig hebben als mensheid. Stel je voor: honderden kinderen worden straks geboren in een natuurlijke en liefdevolle omgeving. Wat gaan zij allemaal doen en betekenen voor de wereld op lange termijn? Ik denk oneindig veel goeds!”

Natascha Deguelle

Projectteam

Natascha Deguelle werkt als gynaecologe in een Duits ziekenhuis. Samen met verloskundige Lilian Wirken beheert ze daarnaast twee bedrijven, waarbij ze ook samenwerken met mindfulnesstrainer en verloskundige Yvonne Tuinte. Met een uitgebreid aanbod voor aanstaande ouders én zorgprofessionals geven zij hun doelgroepen de tools om rust en vertrouwen in het leven te ervaren. Op die manier dragen ze bij aan het verbeteren van de kwaliteit van zorg in de eerste 1000 van de baby.

Als je samen, vanuit zorgverlening, zorgvraag en maatschappij, voor ogen hebt om de eerste 1000 dagen van een kindje te ondersteunen, dan leg je het fundament voor het leven, van deze en volgende generaties.”

Marieke en Frank Schagen

Platformleden/Projectgroep en muziektherapie

Frank en Marieke Schagen-van Houts zijn getrouwd, ouders van twee meisjes en hebben bijna tien jaar geleden hun onderneming Harteklank opgericht. Dit begon als een muziekcentrum in het voorhuis van een sfeervol monumentaal pand in Dieren, en verhuisde met hen mee naar Zutphen. Harteklank biedt een unieke combinatie van muziek en yoga aan kinderen, jongeren en (aanstaande) ouders, als ‘een luisterruimte onderweg’.

“Wat ik heel mooi vind, met name bij het gezamenlijk muziek maken, is de speelsheid die daarin schuilt. Mensen gaan uit hun hoofd, hoeven niet hard te werken en hebben vaak niet in de gaten wat er met ze gebeurt. Ineens zakken ze dan een niveau dieper, dat overkomt ze gewoon.”

Caroline Devulder

Huisfotografe

Caroline Devulder is huisfotografe van de Geboortenis.

“Mijn doel is jullie onvergetelijke herinneringen geven van die allereerste momenten van je kindje’s leven. Momenten die je voor altijd wil koesteren.”

Fred en Marij Schüsler

Ontwikkeling Vragenlijst Vitaal Zwanger

Fred en Marij Schüsler van onderzoeksbureau Soffos helpen Stichting De Geboortenis bij het ontwikkelen van de vragenlijsten voor Vitaal Zwanger en Vitaal Bevallen. Zodat écht goed gemeten kan worden hoe effectief de manier van werken en de filosofie van De Geboortenis zijn.

“Wij hopen nog heel lang aan mensen inzichtelijk te kunnen maken wat een bepaalde interventie voor effect kan hebben. Met onze online vragenlijsten kun je echt laten zien wat je bereikt met een bepaalde manier van werken en een filosofie, zoals die van De Geboortenis.”

Geïnteresseerd in de mogelijkheden als partner? Neem contact met ons op!