Onze Zorgprofessionals

Onze zorgprofessionals

Hieronder vind je een overzicht van alle zorgprofessionals die bij ons zijn aangesloten.

 

Nienke Stoop

Nienke Stoop

Arts/acupuncturist/bestuurslid De Geboortenis

Nienke Stoop is arts en acupuncturist, maar heeft ook haar eigen bedrijf de Lotus Coach. Ze is getrouwd en heeft drie zoons. De geboorte van haar jongste leidde er uiteindelijk toe dat ze zich is gaan richten op stellen met een kinderwens, zwangeren en jonge ouders.

“De periode voor, tijdens en na de zwangerschap zie ik als een magische tijd in je leven. Hoe meer je van die magie meekrijgt, hoe meer het je oplevert. Zowel in je rol als moeder/vader, als in je persoonlijke ontwikkeling. Dat gun ik iedereen.”

Christine Derksen

Christine Derksen

Doula/bestuurslid De Geboortenis

Christine Derksen volgde ongeveer twaalf jaar geleden in Frankrijk een opleiding om doula te kunnen worden. Omdat ze altijd al graag iets wilde doen rond geboorte, maar niet de medische kant op wilde. Christine is nu ook bestuurslid bij De Geboortenis, en legt uit waarom geboorte weer een natuurlijk onderdeel van het leven moet gaan vormen.

“Geboorte is een heel natuurlijk onderdeel van het leven en we hebben dat steeds meer weggezet in een medische omgeving. We moeten geboorte weer meer onderdeel van het leven maken, en een omgeving creëren waarin kindjes zich thuis voelen en helemaal omarmd worden.”

Minna Sangi

Minna Sangi

Kinderwenscounselor / bestuurslid De Geboortenis

Minna Sangi is Kinderwenscounselor en  Zwangerschapsyoga Docent. 
Daarnaast is ze voorzitter van Stichting de Geboortenis.

“Overdragen en samenwerken met anderen is belangrijk. Alleen dan bereiken we ook veranderingen op grotere schaal die hopelijk nog lang en diep doorwerken.”

Natascha Deguelle

Natascha Deguelle

Platformlid/Gynaecologe en Mindfulness trainer

Natascha Deguelle werkt als gynaecologe in een Duits ziekenhuis. Samen met verloskundige Lilian Wirken beheert ze daarnaast twee bedrijven, waarbij ze ook samenwerken met mindfulnesstrainer en verloskundige Yvonne Tuinte. Met een uitgebreid aanbod voor aanstaande ouders én zorgprofessionals geven zij hun doelgroepen de tools om rust en vertrouwen in het leven te ervaren. 

“Die kernwaarden van MediModus, aandacht, veerkracht en bevlogenheid, beschrijven eigenlijk precies waar wij voor staan en wat we willen nastreven. Ik zou graag mensen willen leren dat het leven nu eenmaal onvoorspelbaar is, maar dat je je daar wel op kunt voorbereiden. Dat je, wat er ook gebeurt, beschikt over een soort basisvertrouwen en dat je weet ‘dat het wel goed komt.”

Abha Hontelez

Abha Hontelez

Platformlid/Yoga voor Zwangeren

Abha Hontelez is opgeleid als verpleegkundige, en heeft lang in ziekenhuizen en de thuiszorg gewerkt. In het laatste jaar van haar opleiding verpleegkunde is ze een yoga-opleiding gaan doen omdat ze daar al sinds haar 15e interesse in had.

“Mijn enige doel, als ik heel diep in mijn hart kijk, is dat ik wil dat kinderen op een goede, zachte manier geboren worden, bij ouders die zich wat meer bewust zijn van het hele proces. De manier waarop je geboren wordt heeft invloed op de manier waarop je mens bent en verschil maakt in de wereld.”

Aranka van Reeuwijk

Aranka van Reeuwijk

Platformlid/Alleengeboren tweelingen, fysio/stressreductie therapie, aromatherapie

Aranka Reeuwijk coacht sinds ruim 6 jaar mensen die ontdekt hebben dat ze alleengeboren tweeling zijn. Zelf heeft ze deze weg ook bewandeld en vanuit haar ervaring en expertise helpt ze mensen om weer ‘in het leven te stappen’.

“Mijn allergrootste wens is dat mensen alleengeboren tweelingen serieus nemen en begrijpen wat de impact is. Het zou goed zijn als prenataal tweeling verlies als een serieus trauma wordt erkend. In de hoop dat ik ooit niet meer nodig zal zijn.”

Brun Kuipers

Brun Kuipers

Platformlid/Specialist in geboortezorg

Brun Kuipers is van huis uit gespecialiseerd verpleegkundige in de verloskunde en heeft zich later doorontwikkeld tot Klinisch Gezondheidswetenschapper. Tijdens haar studie merkte zij dat ze vooral interesse had in de gezondheid van moeders, gerelateerd aan hun bevallingservaringen. In 2010 startte zij haar eigen praktijk en nu behandelt en begeleidt ze moeders die te maken hebben met een geboortetrauma.

Mijn droom is dat alle moeders toegang hebben tot de geboortetraumatherapie die we aanbieden. Preventie is eveneens een belangrijk punt, waar we dit jaar mee aan de slag gaan: hoe bereiken we moeders die nog geen trauma hebben?”

Liselot Wessel

Liselot Wessel

Platformlid/Oudercoaching/kindertherapie

Liselot Wessel is kinder- en gezinscoach bij haar bedrijf Springboon in Zutphen, en verzorgt MuziYoga voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Als gezinscoach helpt ze kinderen vanaf 4 jaar door ruimte te geven aan hun gevoelens en talenten. Ouders leert ze hoe ze door ‘lastig gedrag’ heen kunnen kijken, om hun kind echt weer te kunnen zien.

“Wat ik belangrijk vind is dat een kind gezien en gehoord wordt. De behoefte zien, die zich in bepaald gedrag toont, is van onschatbare waarde. Ik zie gedrag dat als lastig wordt bestempeld bijvoorbeeld als een soort sleutel, het is geweldig!”

Marieke en Frank Schagen

Marieke en Frank Schagen

Platformleden/Projectgroep en muziektherapie

Marieke en Frank Schagen zijn getrouwd, ouders van twee jonge meiden en hebben bijna tien jaar geleden hun bedrijf Harteklank opgericht. Dit begon als een muziekcentrum in een monumentaal pand in Dieren, maar verhuisde uiteindelijk naar Zutphen. Met ‘een luisterruimte onderweg’ als ondertitel en richtlijn bieden zij onder andere een unieke combinatie van muziek en yoga aan kinderen, jongeren en (aanstaande) ouders.

“Wat ik heel mooi vind, met name bij het gezamenlijk muziek maken, is de speelsheid die daarin schuilt. Mensen gaan uit hun hoofd, hoeven niet hard te werken en hebben vaak niet in de gaten wat er met ze gebeurt. Ineens zakken ze dan een niveau dieper, dat overkomt ze gewoon.”

Sandra Bolte

Sandra Bolte

Platformlid/Tzolkind kindercoaching

Sandra Bolte is moeder van twee puberzoons en werkt al zo’n 25 jaar in het onderwijs. Sinds 2012 heeft ze een eigen praktijk voor kinder- en jeugdtherapie en kindercoaching. Daarnaast werkt ze nog twee dagen in de week als leerkracht. Voor alles wat ze doet en biedt gebruikt ze de Mayakalender als inspiratiebron en richtlijn.

“Bij het coachen van kinderen en ouders richt ik me op het bewust maken van wat nu nog heel onbewust is, zodat je keuzevrijheid krijgt en leert hoe je jezelf kunt gaan creëren. Hoe je zelf aan het roer gaat staan in je eigen leven, vanuit een positieve mindset.”

Anja Caers

Anja Caers

Platformlid/Baby-osteopathie, kinesiologie, coaching, Auteur van ‘Happy Baby Wijzer’

Als osteopate werk ik ruim 20 jaar met baby’s met o.a. reflux, krampjes, slaapproblemen of huilgedrag. Het valt me op dat er nog steeds zoveel misverstanden bestaan rond de omgang met baby’s. Als alles goed gaat, durven jonge mama’s meestal wel vertrouwen op hun moedergevoel. Maar als de baby onrustig is of met ongemakken kampt, krijgen moeders langs alle kanten goede raad, die vaak zo tegengesteld is dat ze door het bos de bomen niet meer zien. En dan komen de twijfels…

Hans Smies

Hans Smies

Platformlid/Vader Coaching

Loes Klinge

Loes Klinge

Platformlid/antroposofische zorg voor moeder en kind

Antroposofische zorg voor moeder en kind; vanaf kinderwens tot volwassenheid.  Tevens  vaccinatiecounselling.

www.loesklinge.nl

“Voor alles is een tijd”

Jantine peters

Jantine peters

Platformlid/pedagoog, trainer en coach rondom jonge kinderen - met ouders en professionals.

In 1986 studeerde ik af als orthopedagoog en sindsdien heb ik op diverse plekken zowel zelfstandig als in loondienst gewerkt als pedagoog, trainer en coach rondom jonge kinderen – met ouders en professionals.

www.aandachtgeeftjekracht.nl

Graag maak ik ouders ervan bewust de gevoelens en behoeften van de baby en van zichzelf echt te zien en daar met liefdevolle, niet-oordelende aandacht op te antwoorden. Deze aandacht, dit gezien worden is de basis voor vertrouwen; vertrouwen in de wereld om je heen en vertrouwen in jezelf.

Femmie de Jong-Bakker IBCLC

Femmie de Jong-Bakker IBCLC

Platformlid/Vrijgevestigd Lactatiekundige IBCLC (zzp) en A-verpleegkundige (zzp)

Voorlichting over borstvoeding in de zwangerschap, begeleiding bij borstvoeding (huisbezoeken), verhuur/verkoop van hulpmiddelen, adviezen over voeding en voedingssupplementen (vitamine D, B12 en Usana), specifiek bij borstvoeding en ook voor de niet-zwangere en voedende mensen.
Cursus borstvoeding bij verloskundigen praktijk Nona, Doetinchem en De Dijk Aalten.
Cursus borstvoeding op maat.
“Essentie van mijn werk voor de eerste 1000 dagen: door goede voeding heeft de baby een optimale zwangerschap; door een natuurlijke geboorte is de start van borstvoeding optimaal, vooral als ouders weten wat ze kunnen verwachten en wat belangrijk is. De hechting komt tijdens de eerste uren na de geboorte tijdens ongestoord huidcontact tot stand en ontwikkelt zich verder mede dankzij de borstvoeding (het drinken aan de borst). Bij dit hele proces kan ik van dienst zijn met voorlichting en begeleiding. Wat maakt de baby duidelijk en hoe kun je daarop inspelen?
Natuurlijk is natuurlijk beter!”
Miriam van Kreij

Miriam van Kreij

Platformlid/Verloskundige

“Als verloskundige ben je misschien wel het belangrijkst als het hartje niet meer klopt… Elk kind doet ertoe, hoe pril ook.”

Schrijf je in voor De Geboortenis Nieuwsbrief en 

blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Pin It on Pinterest

Shares
Share This