Onze Zorgprofessionals

Onze zorgprofessionals

Hieronder vind je een overzicht van alle zorgprofessionals die bij ons zijn aangesloten.

Nienke Stoop

Nienke Stoop

Arts/acupuncturist/bestuurslid De Geboortenis

Nienke Stoop is arts en acupuncturist, maar heeft ook haar eigen bedrijf de Lotus Coach. Ze is getrouwd en heeft drie zoons. De geboorte van haar jongste leidde er uiteindelijk toe dat ze zich is gaan richten op stellen met een kinderwens, zwangeren en jonge ouders.

“De periode voor, tijdens en na de zwangerschap zie ik als een magische tijd in je leven. Hoe meer je van die magie meekrijgt, hoe meer het je oplevert. Zowel in je rol als moeder/vader, als in je persoonlijke ontwikkeling. Dat gun ik iedereen.”

www.lotuscoach.nl

Christine Derksen

Christine Derksen

Doula/bestuurslid De Geboortenis

Christine Derksen volgde ongeveer twaalf jaar geleden in Frankrijk een opleiding om doula te kunnen worden. Omdat ze altijd al graag iets wilde doen rond geboorte, maar niet de medische kant op wilde. Christine is nu ook bestuurslid bij De Geboortenis, en legt uit waarom geboorte weer een natuurlijk onderdeel van het leven moet gaan vormen.

“Geboorte is een heel natuurlijk onderdeel van het leven en we hebben dat steeds meer weggezet in een medische omgeving. We moeten geboorte weer meer onderdeel van het leven maken, en een omgeving creëren waarin kindjes zich thuis voelen en helemaal omarmd worden.”

Minna Sangi

Minna Sangi

Kinderwenscounselor / bestuurslid De Geboortenis

Minna Sangi is Kinderwenscounselor en  Zwangerschapsyoga Docent. 
Daarnaast is ze voorzitter van Stichting de Geboortenis.

“Overdragen en samenwerken met anderen is belangrijk. Alleen dan bereiken we ook veranderingen op grotere schaal die hopelijk nog lang en diep doorwerken.”

Natascha Deguelle

Natascha Deguelle

Platformlid/Gynaecologe en Mindfulness trainer

Natascha Deguelle werkt als gynaecologe in een Duits ziekenhuis. Samen met verloskundige Lilian Wirken beheert ze daarnaast twee bedrijven, waarbij ze ook samenwerken met mindfulnesstrainer en verloskundige Yvonne Tuinte. Met een uitgebreid aanbod voor aanstaande ouders én zorgprofessionals geven zij hun doelgroepen de tools om rust en vertrouwen in het leven te ervaren. 

“Die kernwaarden van MediModus, aandacht, veerkracht en bevlogenheid, beschrijven eigenlijk precies waar wij voor staan en wat we willen nastreven. Ik zou graag mensen willen leren dat het leven nu eenmaal onvoorspelbaar is, maar dat je je daar wel op kunt voorbereiden. Dat je, wat er ook gebeurt, beschikt over een soort basisvertrouwen en dat je weet ‘dat het wel goed komt.”

Abha Hontelez

Abha Hontelez

Platformlid/Yoga voor Zwangeren

Abha Hontelez is opgeleid als verpleegkundige, en heeft lang in ziekenhuizen en de thuiszorg gewerkt. In het laatste jaar van haar opleiding verpleegkunde is ze een yoga-opleiding gaan doen omdat ze daar al sinds haar 15e interesse in had.

“Mijn enige doel, als ik heel diep in mijn hart kijk, is dat ik wil dat kinderen op een goede, zachte manier geboren worden, bij ouders die zich wat meer bewust zijn van het hele proces. De manier waarop je geboren wordt heeft invloed op de manier waarop je mens bent en verschil maakt in de wereld.”

Aranka van Reeuwijk

Aranka van Reeuwijk

Platformlid/Alleengeboren tweelingen, fysio/stressreductie therapie, aromatherapie

Aranka Reeuwijk coacht sinds ruim 6 jaar mensen die ontdekt hebben dat ze alleengeboren tweeling zijn. Zelf heeft ze deze weg ook bewandeld en vanuit haar ervaring en expertise helpt ze mensen om weer ‘in het leven te stappen’.

“Mijn allergrootste wens is dat mensen alleengeboren tweelingen serieus nemen en begrijpen wat de impact is. Het zou goed zijn als prenataal tweeling verlies als een serieus trauma wordt erkend. In de hoop dat ik ooit niet meer nodig zal zijn.”

Brun Kuipers

Brun Kuipers

Platformlid/Specialist in geboortezorg

Brun Kuipers is van huis uit gespecialiseerd verpleegkundige in de verloskunde en heeft zich later doorontwikkeld tot Klinisch Gezondheidswetenschapper. Tijdens haar studie merkte zij dat ze vooral interesse had in de gezondheid van moeders, gerelateerd aan hun bevallingservaringen. In 2010 startte zij haar eigen praktijk en nu behandelt en begeleidt ze moeders die te maken hebben met een geboortetrauma.

Mijn droom is dat alle moeders toegang hebben tot de geboortetraumatherapie die we aanbieden. Preventie is eveneens een belangrijk punt, waar we dit jaar mee aan de slag gaan: hoe bereiken we moeders die nog geen trauma hebben?”

Liselot Wessel

Liselot Wessel

Platformlid/Oudercoaching/kindertherapie

Liselot Wessel is kinder- en gezinscoach bij haar bedrijf Springboon in Zutphen, en verzorgt MuziYoga voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Als gezinscoach helpt ze kinderen vanaf 4 jaar door ruimte te geven aan hun gevoelens en talenten. Ouders leert ze hoe ze door ‘lastig gedrag’ heen kunnen kijken, om hun kind echt weer te kunnen zien.

“Wat ik belangrijk vind is dat een kind gezien en gehoord wordt. De behoefte zien, die zich in bepaald gedrag toont, is van onschatbare waarde. Ik zie gedrag dat als lastig wordt bestempeld bijvoorbeeld als een soort sleutel, het is geweldig!”

Marieke en Frank Schagen

Marieke en Frank Schagen

Platformleden/Projectgroep en muziektherapie

Frank en Marieke Schagen-van Houts zijn getrouwd, ouders van twee meisjes en hebben bijna tien jaar geleden hun onderneming Harteklank opgericht. Dit begon als een muziekcentrum in het voorhuis van een sfeervol monumentaal pand in Dieren, en verhuisde met hen mee naar Zutphen. Harteklank biedt een unieke combinatie van muziek en yoga aan kinderen, jongeren en (aanstaande) ouders, als ‘een luisterruimte onderweg’.

“Wat ik heel mooi vind, met name bij het gezamenlijk muziek maken, is de speelsheid die daarin schuilt. Mensen gaan uit hun hoofd, hoeven niet hard te werken en hebben vaak niet in de gaten wat er met ze gebeurt. Ineens zakken ze dan een niveau dieper, dat overkomt ze gewoon.”

Sandra Bolte

Sandra Bolte

Platformlid/Tzolkind kindercoaching

Sandra Bolte is moeder van twee puberzoons en werkt al zo’n 25 jaar in het onderwijs. Sinds 2012 heeft ze een eigen praktijk voor kinder- en jeugdtherapie en kindercoaching. Daarnaast werkt ze nog twee dagen in de week als leerkracht. Voor alles wat ze doet en biedt gebruikt ze de Mayakalender als inspiratiebron en richtlijn.

“Bij het coachen van kinderen en ouders richt ik me op het bewust maken van wat nu nog heel onbewust is, zodat je keuzevrijheid krijgt en leert hoe je jezelf kunt gaan creëren. Hoe je zelf aan het roer gaat staan in je eigen leven, vanuit een positieve mindset.”

Annemieke van Dalum

Annemieke van Dalum

Platformlid/Kinder Homeopathie

Ik vind het heerlijk om kinderen met homeopathie weer dat zetje te kunnen geven dat ze verder helpt, weer in beweging brengt, gezonder maakt. Luisteren naar je verhaal als moeder, en het vinden van een oplossing voor jou en je kindje, dat is wat ik het allerleukst vind om te doen. Ik neem daarbij het onderbuikgevoel van jou, als moeder, serieus. Jij kent je kind het allerbeste.
 www.kinderhomeopaat.nl

“Het leven van een kind begint bij de conceptie, niet bij de geboorte.”

Anja Caers

Anja Caers

Platformlid/Baby-osteopathie, kinesiologie, coaching, Auteur van ‘Happy Baby Wijzer’

Anja Caers is baby- en kinderosteopaat. Ze is getrouwd en heeft drie dochters.
Na 20 jaar werken met baby’tjes ontwikkelde ze de online zelfhulpgids ‘Happy Baby Wijzer’.

Opvoeden gaat niet over ‘goed’ of ‘fout’. Een baby is geen exacte wetenschap.

Elk kindje, elk verhaal, maar ook de draagkracht van elke mama is anders. 

Maar hoe beter je je baby begrijpt, hoe makkelijker het wordt te vertrouwen op je moedergevoel.

Hans Smies

Hans Smies

Platformlid/Vader Coaching

Ik bied ondersteuning aan Mannen op zoek naar daadkracht, passie en inspiratie in hun man zijn en vaderschap.

Iedere zoon heeft naast een moeder een vader nodig om man te worden. Daarom begeleidt Souldancer ook moeders, die alleen hun zoon opvoeden.

Als gecertificeerd Stiefplan-Coach begeleid ik ook samengestelde gezinnen.

www.souldancer.nl

Het vaderschap is de grootste vreugde en de belangrijkste uitdrukking van liefde waartoe mannen in staat zijn.

Lucie Schoenmakers

Lucie Schoenmakers

Platformlid/ Haptonomische Zwangerschapsbegeleiding

Bij Haptonomische zwangerschapsbegeleiding ga je je samen met jouw partner voorbereiden op de bevalling. Je gaat contact maken met het kindje in de buik. Dit bevordert de hechting. Je partner krijgt handvatten om jou te ondersteunen tijdens de zwangerschap en bevalling. Hierdoor wordt zowel de zwangerschap als de bevalling echt iets van jullie samen.

www.haptotherapie-lucieschoenmakers.nl

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding zorgt voor verbinding binnen de relatie van de partners en van de partners met het kindje waardoor de gehechtheid al voor de geboorte in gang wordt gezet.

Femmie de Jong-Bakker IBCLC

Femmie de Jong-Bakker IBCLC

Platformlid/Vrijgevestigd Lactatiekundige IBCLC (zzp) en A-verpleegkundige (zzp)

Voorlichting over borstvoeding in de zwangerschap, begeleiding bij borstvoeding (huisbezoeken), verhuur/verkoop van hulpmiddelen, adviezen over voeding en voedingssupplementen (vitamine D, B12 en Usana), specifiek bij borstvoeding en ook voor de niet-zwangere en voedende mensen.
Cursus borstvoeding bij verloskundigen praktijk Nona, Doetinchem en De Dijk Aalten.
Cursus borstvoeding op maat.
“Essentie van mijn werk voor de eerste 1000 dagen: door goede voeding heeft de baby een optimale zwangerschap; door een natuurlijke geboorte is de start van borstvoeding optimaal, vooral als ouders weten wat ze kunnen verwachten en wat belangrijk is. De hechting komt tijdens de eerste uren na de geboorte tijdens ongestoord huidcontact tot stand en ontwikkelt zich verder mede dankzij de borstvoeding (het drinken aan de borst). Bij dit hele proces kan ik van dienst zijn met voorlichting en begeleiding. Wat maakt de baby duidelijk en hoe kun je daarop inspelen?
Natuurlijk is natuurlijk beter!”
Miriam van Kreij

Miriam van Kreij

Platformlid/oprichter Miskraambegeleiding Nederland

Miriam van Kreij leert coaches en verloskundigen hoe ze vrouwen met een miskraam goed kunnen begeleiden.
“Als verloskundige ben je misschien wel het belangrijkst als het hartje niet meer klopt… Elk kind doet ertoe, hoe pril ook.”
Loes Klinge

Loes Klinge

Platformlid/Arts - Antroposofische zorg voor moeder en kind

Loes Klinge is jeugdarts en antroposofisch arts. Ze begeleidt vanuit haar antroposofisch consultatiebureau ouders en kinderen van de conceptie totdat de kinderen een jaar of 4-5 zijn. Daarnaast houdt ze consultatief spreekuur voor alle leeftijden. Loes is moeder van 3 dochters.

www.loesklinge.nl

“Voor alles is een tijd”

Jantine peters

Jantine peters

Platformlid/pedagoog, trainer en coach rondom jonge kinderen - met ouders en professionals.

In 1986 studeerde ik af als orthopedagoog en sindsdien heb ik op diverse plekken zowel zelfstandig als in loondienst gewerkt als pedagoog, trainer en coach rondom jonge kinderen – met ouders en professionals.

www.aandachtgeeftjekracht.nl

Graag maak ik ouders ervan bewust de gevoelens en behoeften van de baby en van zichzelf echt te zien en daar met liefdevolle, niet-oordelende aandacht op te antwoorden. Deze aandacht, dit gezien worden is de basis voor vertrouwen; vertrouwen in de wereld om je heen en vertrouwen in jezelf.

Sylvia Verduin

Sylvia Verduin

Platformlid/Babytherapeut

Sylvia Verduin werkt als babytherapeut vanuit de pre- en perinatale psychologie in haar eigen praktijk in Scherpenzeel (GLD). Daarnaast geeft zij zwangerschapsyoga en babymassage.

Baby’s zijn vanaf het allereerste begin, preconceptie, bewust en gevoelig. Tijdens de eerste 1000 dagen van het leven, is het mogelijk dat er angst is ontstaan door overweldigende gebeurtenissen. Hierdoor is het mogelijk dat ouders en kind elkaar soms óf even niet begrijpen. “Kon hij/zij maar praten, dan kon hij/zij het maar vertellen”, verzuchten ouders dan. Krampjes, overstrekken, slecht slapen, veel huilen, spugen, snel overprikkelt zijn, moeder geheel opeisen, druk of juist te rustig gedrag zijn o.a. signalen die om hulp vragen. Als babytherapeut werk ik lichaams- en emotiegericht naar aanleiding van de signalen die de baby laat zien over zijn/haar geschiedenis. Dit draagt bij aan een kansrijke start waar elk kind recht op heeft.

‘Van verblinding door angst naar verbinding door de liefde die we allemaal met elkaar delen’.

www.sylviaverduin.nl 

Annemiek Baak

Annemiek Baak

Platformlid/Orthopedagoog met expertise op het gebied van ouderschap & het jonge kind

Annemiek Baak biedt vanuit haar praktijk ‘Gezin op weg’ psychologische en pedagogische begeleiding aan ouders tijdens de zwangerschap, na de geboorte en in de peuter- en kleuterperiode.

De (aankomende) geboorte van een baby is een grote verandering in het leven van de ouder(s), waarna meestal een mooie maar zeker ook een pittige periode aanbreekt. Wanneer de baby een moeilijke start heeft gemaakt, de baby veel huilt en onrustig is, of wanneer de ouder zelf niet lekker in haar vel zit, veel stress ervaart of zich somber voelt, zijn uitdagingen van het prille ouderschap nog groter.
Op dat moment kan Gezin op weg begeleiding bieden, waarbij er tijd en aandacht is voor vragen en gevoelens van de ouder(s), voor dát wat de baby nodig heeft en hoe de ouder dit kan geven.
Dit helpt de ouder(s) om meer zelfvertrouwen in de ouderrol te krijgen en om een goede en veilige hechtingsrelatie met de baby op te bouwen.

‘Een veilige hechtingsrelatie tussen ouder en kind, helpt het kind om zich te ontwikkelen tot een evenwichtige volwassene’

www.gezinopweg.nl

Vonny Nuijten

Vonny Nuijten

Platformlid /Zwangerschapshaptonomie en Haptotherapie bij angst-, pijn- en spanningsklachten

Vonny is haptotherapeut en heeft sinds 2007 haar eigen Praktijk Spreng in Arnhem, de stad van de sprengen en beken.
Ieder mens is uniek, authentiek en doet er toe. Dat zijn de uitgangspunten in haar werk.
Haar specialisatie is haptonomische zwangerschapsbegeleiding.

“Van de liefde komt niets dan liefs.”

Het belangrijkste uitgangspunt in de haptonomie is  contact maken met de baby en het laten voelen dat je er onvoorwaardelijk voor hem/haar bent. Daarnaast is er aandacht voor alle gevoelens en emoties die komen kijken bij zowel de moeder als de partner bij misschien wel de indrukwekkendste gebeurtenis in een mensenleven, namelijk de geboorte van je kind.
Haptotherapie is bij uitstek geschikt bij angst voor de bevalling.

www.haptotherapiearnhem.nl

Karin Schreurs

Karin Schreurs

Platformlid /Verloskundige en verloskundig homeopaat

Door de komst van mijn kinderen heb ik een carrière-switch gemaakt en ontdekt hoezeer het beroep van verloskundige mij op het lijf geschreven is. Sinds mijn afstuderen in 2005 heb ik me als vroede vrouw kunnen ontwikkelen en mijn eigen visie op verloskundige zorg kunnen ontdekken.
Voor mij is persoonlijk contact gedurende de hele periode van wens tot wieg heel belangrijk, en ik ervaar dat hetzelfde geldt voor eigenlijk alle vrouwen en hun partners. Met heel veel passie, geduld, humor en vertrouwen wil ik de verloskundige zorg inhoud geven, met oog voor ieders wensen en grenzen. Daarbij kijk ik graag samen met mensen naar wat de reguliere zorg te bieden heeft en wat er te vinden is in complementaire geneeswijzen. Je kunt stellen dat ik echt vanuit een holistisch perspectief naar mensen kijk omdat naast het lichamelijke en psychische aspect nog zoveel meer pijlers een rol spelen. Naast verloskundige zijn met al zijn “ins en outs” combineer ik mijn zorgverlening graag met homeopathie en ook op het gebied van voeding en leefstijl kan ik ondersteuning bieden.

Childbirth should be a natural event that occasionaaly needs medical help, not a medical event that occasionally happens naturally!

Door mijn bijdrage aan voorbereiding en ondersteuning aan zwangeren en hun partners hoop ik dat aanstaande ouders deze quote onderschrijven.

Tot ziens bij De Bakermat : www.debakermatzutphen.nl

Marjan de Jong

Marjan de Jong

Platformlid /post partum doula.

Marjan de Jong is post partum doula. Zij zorgt ervoor dat kraamvrouwen de eerste 40 dagen na de bevalling lichamelijk en geestelijk gevoed worden. Aanstaande ouders helpt ze met een plan voor de kraamtijd en met zorg/ondersteuning aan huis in de eerste 6 weken na de bevalling.

http://omarmdekraamtijd.nl/

De eerste 40 dagen tellen voor de volgende 40 jaar

ROSANNE VAN DER STERRE

ROSANNE VAN DER STERRE

Platformlid/E-health Innovaties in de Geboortezorg/ Verloskundige

Rosanne van der Sterre (1984) combineert haar achtergrond in bedrijfskunde, IT en verloskunde met ondernemen. Ze beheert meerdere platforms, voor verloskundigen, geboorteprofessionals, cursusleiders en de kraamzorg en voor (aanstaande) moeders. Ze wil verloskundigen graag stimuleren meer te ondernemen en enthousiasmeren online mogelijkheden in te zetten zodat zij meer tijd hebben voor daadwerkelijk contact met hun cliënten.

In Partu – https://www.facebook.com/groups/1615905342047715/
Online Verloskundige – onlineverloskundige.nl
Be Bold and Beautiful – beboldandbeautiful.nl

Betrouwbare informatie online is meer tijd voor persoonlijk contact met je cliënt.

Schrijf je in voor De Geboortenis Nieuwsbrief en 

blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Pin It on Pinterest

Shares
Share This