Mindful Zwanger en Bevallen

een 8-weekse cursus

 

Vroeg of laat wordt je baby geboren. Een spannende gebeurtenis! Zal het allemaal wel goed gaan? Met jou en de baby? En hoe zal het voor je partner zijn? Hoe voelen de weeën? Krijg je complicaties? Wanneer begint het? En ben je wel op tijd op een veilig plekje? Is je partner daar op tijd? Zoveel vragen, en niemand die je de antwoorden geeft.

Daarnaast wordt je ook nog verteld hoe belangrijk het is dat je ontspant. Iedereen weet dat stress niet goed is voor zwangeren én hoe belangrijk het is dat je tijdens de bevalling kunt ontspannen. Maar zo makkelijk is dat niet altijd.

Mindfulness biedt een prachtige manier om met stress, pijn of ander ongemak om te gaan.
Een weg waarbij je beter in balans bent, terwijl er stress is.
Een weg waarbij je zult ontspannen, ook als het spannend is.
En een weg die jou én je partner zal helpen tijdens de bevalling en het ouderschap.

In deze cursus bieden we vooral veel praktische oefeningen en informatie, bijvoorbeeld over de verschillende fases van de bevalling, handvatten om met pijn om te gaan, yoga, contact met je baby, voeding tijdens de zwangerschap, de kraamperiode. Ook leert je (geboorte)partner hoe hij of zij jou het beste kan ondersteunen.

   

Praktisch

Deze cursus is bedoeld voor zwangeren en hun (geboorte)partner, in principe in de periode van 12 tot 37 weken zwangerschap.

De cursus wordt begeleid door Erna Poolman en Christine Derksen.

Erna is pedagoog, coach en trainer.  Ze leert mensen om hun energie te beheren, mild te zijn voor zichzelf en om stress te verminderen, zodat ze vrij zijn om hun leven in te vullen op een manier die hen gelukkig maakt.

Christine is doula, trainer mindful zwanger en bevallen (opgeleid bij Mindful Zwanger en Bevallen) en werkzaam in het kernteam van de Geboortenis.
Zij heeft de gave om mensen op een natuurlijke manier op hun gemak te stellen en het gevoel van welkom te geven.

Na aanmelding bellen we ieder stel op om jullie verwachtingen en vragen t.a.v. de cursus door te spreken.

De cursus bestaat uit 8 wekelijkse lessen van 2,5 uur (inclusief een pauze) die je samen met je (geboorte)partner volgt en een stilte dagdeel (3 uur, optioneel). Daarnaast komt er een groepsreünie wanneer alle baby’s zijn geboren.
Je krijgt een praktische handleiding met tips, tricks en informatie over zwangerschap, bevalling en de mindfulness oefeningen.

De kosten bedragen €497,00 per stel. Ben je aanvullend verzekerd? Informeer dan bij je zorgverzekering voor een mogelijke vergoeding voor deze zwangerschapscursus.

De vergoeding van zorgverzekeraars voor zwangerschapscursussen varieert van €0 tot €500. We zijn indien nodig in het bezit van een AGB-code. Doe bij twijfel navraag bij je zorgverzekeraar, vraag hierbij naar een vergoeding voor zwangerschapscursussen (niet voor mindfulnesscursussen).
Neem gerust contact met ons op, wij denken graag met je mee.

8 Keer op dinsdagavond van 19.00 tot 21.30 uur
6, 13, 20, 27 september, 4, 11, 18 en 25 oktober
Zaterdag 15 oktober van 9.30 tot 12.30 uur stiltebijeenkomst

Centrum Volledig Leven in Zutphen

Inhoud van de cursus

In de eerste 4 weken leer je:

Wat is mindfulness? Waarom is het belangrijk nu je zwanger bent?

Hoe oefen je dit? Mindful eten en mindfulness bij ‘gewone dingen’.

Mindfulness bij de ademhaling, bij je lichaam, mindfulness met je baby, mindfulness en geluiden, mindfulness bij lichamelijke klachten, mindful bewegen.

Bewuster fijne momenten ervaren.

Meer zelfkennis.

Hoe werkt mindfulness bij pijn en dit zelf beoefenen.

Hoe kun je de voordelen van mindfulness benutten tijdens de bevalling (weeën).

In week 5 t/m 8:

Ervaar je verdieping en de effecten het meest; immers iets nieuws leren heeft tijd nodig.

Mindful omgaan met je gedachten en emoties, een open bewustzijn, mindful bewegen (met yoga en/of tai chi), zitmeditatie

In balans blijven op lastige momenten.

Nog veel meer tools voor baringspijn.

1001 dingen die je partner kan doen bij baringspijn.

Hoe kun je de voordelen van mindfulness benutten tijdens de bevalling (weeën, angst, rust nemen, ontspannen, omgaan met protocollen, zorgverleners, plaats van de bevalling, baringshoudingen, paniek, lastige emoties, persen).

✓ Voorbereiden van de kraamperiode.

Plus:

Vriendelijkheid naar jezelf.
Houdingskwaliteiten van mindfulness (tijdens de bevalling, je gewone leven en je ouderschap).
Een verdiepende oefendag.
Mindful ouderschap.
Gemotiveerd blijven na de training.

Meld je hier direct aan

Ervaringen

“Onlangs heb ik Mindful parenting cursus afgerond bij Erna Poolman. Eerst twijfelde ik wel of ik hieraan wilde beginnen, want is het wel wat voor mij? Ik heb de stap toch gezet en ben daar heel blij mee. Ik ben gestart met Mindful parenting, omdat ik meer wilde genieten van mijn kinderen. Ik wilde minder snel geïrriteerd of boos worden. Maar hoe dan?

Tijdens de cursus werd ik me meer bewust van hoe ik in het hier en nu kon blijven, waardoor ik meer verbinding maakte met mijn kinderen. Mijn ervaringen zijn, dat ik mijn grens ging voelen en leerde anticiperen op dat gevoel. Erna gaf inzicht in dat dingen er ook mogen zijn, als zijn het in mijn ogen minder positieve kwaliteiten. Minder oordelen, leren accepteren en kleine stapjes vooruit zetten. Ik ben haar dankbaar hiervoor! Groetjes Iona”

“Ik heb de achtweekse training samen met mijn partner gevolgd. Samen hebben we toch wel heel wat bijgeleerd en was het heel prettig om dit met zijn tweetjes te doen. Je partner wordt zo toch wel meer bij de zwangerschap betrokken en meer voorbereid op de bevalling. De training is ook zeker een pluspunt voor je relatie met elkaar.”

“Tussen de weeën door is er inderdaad….. niks! Zo fijn om je daarop te kunnen richten. Weer alle energie verzamelen om de volgende wee te laten komen en te laten gaan. Ook mijn man wist door de houdingen die we hebben geoefend me goed te ondersteunen.”

Meer weten over Mindful Zwanger en Bevallen? Bekijk de link hieronder.

Heb je nog een vraag, stel deze dan hier

12 + 8 =