Wist jij dat mannen zelf ook borstvoeding kunnen geven. En dan bedoel ik niet de afgekolfde melk. Ze hebben namelijk dezelfde borstklieren als een vrouw. Het lijkt er zelfs op dat de kwaliteit van de melk “beter is” (meer proteïne) dan die van vrouwen.

Hieronder vind je daarvan een beetje verouderd, maar nog steeds mind blowing filmpje:

 

Zou dit een uitkomst kunnen bieden in sommige situaties?

Voor homostellen die een baby adopteren of voor vaders die hun partner verloren zijn zou dit tevens een optie kunnen zijn om toch borstvoeding te kunnen geven. Of voor moeders die de borstvoeding willen delen met hun partner of waarbij het zelf niet lukt. Misschien wel zo handig?

Benieuwd naar jullie reactie! En ook naar de reactie van jullie partners!

Delen van deze blog mag natuurlijk, graag zelfs.

Auteur: Stichting De Geboortenis

Auteur: Stichting De Geboortenis

Stichting De Geboortenis in Zutphen is er voor alle zwangeren en (wens)ouders. Het Geboorteplatform biedt de zorgprofessional toegang tot informatie over symposia, lezingen, [bij]scholing en andere belangrijke evenementen voor professionals in de geboortezorg. De Geboortenis werkt aan de realisatie van een ecologisch geboortehuis in Zutphen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en ontvang als eerste het nieuws over nieuwe trainingen, blogartikelen en bijeenkomsten.

Newsletter Form (#1)