Wat zit er in een natuurlijk kraampakket en waarom zou je ervoor kiezen? We leggen het hier uit.
Het natuurlijk kraampakket bevat, net als het kraampakket van de verzekering, alle benodigde verzorgingsproducten rondom de geboorte.
Voor alle producten in het natuurlijk kraampakket is er een zo duurzaam, eerlijk en liefdevol alternatief gevonden. Denk aan bijvoorbeeld kraamverband van biologisch katoen in plaats van regulier kraamverband met plastic en rest gifstoffen.
Of gaasjes die gamma-gesteriliseerd zijn in plaats van gebleekt met chloor.
Een cordring in plaats van een plastic navelklem en een natuurlijke handzeep in plaats van een chemische handgel.
Ook bevat het kraampakket extra producten zoals kamille-kruiden en heilwol (gekaarde wol met lanoline dat genezing bevordert).

Hier een overzicht van de verschillen:

Overig:

   • Extra in regulier pakket (niet in natuurlijk kraampakket): luiertape of hechtpleister (tegenwoordig nauwelijks gebruikt en volgens bewuste verloskundigen en kraamverzorgenden overbodig)
   • Extra in natuurlijk kraampakket (niet in regulier kraampakket): heilwol (gekaarde wol met lanoline), kamille-kruiden, kamille-olie en wolvlies.
   • Extra in natuurlijk kraampakket: cadeautjes van toffe, bewuste merken en winkels zoals Jetpaq, Kiindmagazine, Ekoplaza, Modern Druids, Naty, Roobar, Natural Temptation, BamboNature en Naturea.
   • Extra bij natuurlijk kraampakket: gratis digitaal magazine Yippie! over natuurlijk zwanger, geboorte en kraamtijd

Naast het grote verschil in producten zijn de producten in het natuurlijke kraampakket ook duurzaam en liefdevol ingepakt. Zoals we vaak horen van zwangeren: het natuurlijke kraampakket is een feestje om uit te pakken.

Waarom kiezen voor een natuurlijk kraampakket?

Gezonde start

Natuurlijke producten dragen bij aan een veilige start en een gezonde ontwikkeling van de baby en de kersverse moeder, doordat ze zo weinig mogelijk belastende stoffen bevatten. Je baby en jij zijn extra gevoelig rondom de geboorte en daarom is het belangrijk om je lichaam en dat van je baby zo weinig mogelijk te belasten. Alle energie heb je hard nodig voor andere dingen: voor jou onder andere om te herstellen na de geboorte en voor de borstvoeding; voor je baby uiteraard om te groeien.

 

Ontspannen geboorte

Naast dat de producten in het natuurlijk kraampakket allemaal zo natuurlijk mogelijk zijn, is ook de beleving anders. Vrouwen vinden het natuurlijk kraampakket over het algemeen een feestje om uit te pakken, wat bijdraagt aan een ontspannen sfeer rondom de geboorte.
Een ontspannen sfeer rondom de geboorte draagt bij aan het aanmaken van de juiste hormonen en maakt de kans op een voorspoedige geboorte groter. Bij de bestelling van je kraampakket ontvang je bovendien het prachtige digitale magazine Yippie! met veel positieve informatie en tips over natuurlijk zwanger zijn, geboorte en kraamtijd. Met uitleg over de producten, columns en achtergrondinformatie.

 

Beste kwaliteit

Met een natuurlijk kraampakket kiest de vrouw voor de beste kwaliteit voor haarzelf en haar baby en laat ze ook nog eens een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk achter. Of je nou bevalt in het ziekenhuis of thuis. Het is een bewuste keuze die bijdraagt aan meer liefdevolle geboortes.
Wat je ook kiest, een natuurlijk kraampakket levert een positieve bijdrage aan jou, je baby én het milieu!

Bekijk het natuurlijke kraampakket hier.

Geschreven door Esmarel Dalalou.

Auteur: Stichting De Geboortenis

Auteur: Stichting De Geboortenis

Stichting De Geboortenis in Zutphen is er voor alle zwangeren en (wens)ouders. Het Geboorteplatform biedt de zorgprofessional toegang tot informatie over symposia, lezingen, [bij]scholing en andere belangrijke evenementen voor professionals in de geboortezorg. De Geboortenis werkt aan de realisatie van een ecologisch geboortehuis in Zutphen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en ontvang als eerste het nieuws over nieuwe trainingen, blogartikelen en bijeenkomsten.

Newsletter Form (#1)