Centrum eerste 1000 dagen

Wij ontwikkelen een holistisch gezondheidscentrum in Zutphen, De Geboortenis, dat volledig gericht is op het bieden van een prettige en veilige omgeving aan de zwangere en barende vrouw. In het Geboortethuis worden niet alleen cursussen en workshops gegeven: ook komen er verschillende individuele behandel- en geboortekamers, een yogaruimte, muziektherapeuticum en trainingslocatie voor zorgprofessionals. Het centrum wordt omgeven door pluktuinen, een voedselbos en het ecologisch stadspark Zutphen.  

Thuis bevallen, of in het ziekenhuis?

Voor veel zwangere vrouwen een lastige keuze. Wie zich niet prettig voelt in het ziekenhuis, maar ook niet thuis kan bevallen, bijvoorbeeld omdat ze te ver van het ziekenhuis woont of omdat de woning niet geschikt is, heeft al snel geen opties meer. De Geboortenis biedt dan uitkomst. Met een warme, huiselijke sfeer en professionele zorg die continu aanwezig is, kunnen vrouwen in het Geboortethuis bevallen en hun kindje in alle rust welkom heten. Geheel op hun eigen manier.

Het team van De Geboortenis biedt aandacht op fysiek, emotioneel, mentaal, sociaal en intuïtief niveau. Wij helpen zwangeren en hun partners de bevalling goed voorbereid en vol vertrouwen tegemoet te treden, voor de beste start van dit nieuwe leven.

Team

Bij de verwezenlijking van onze plannen worden wij ondersteund door een bijzondere groep mensen. Vanuit hun individuele expertise hebben deze partners zich verbonden met onze missie, en dragen zij bij aan de realisatie van het Geboortethuis.

Stichting de Geboortenis
Het bestuur van de stichting bestaat uit 4 leden.
Rob Mutsaers – Voorzitter
Kathy Herschderfer – Penningmeester
Christine Derksen – Secretaris
Nienke Stoop – Algemeen Bestuurslid

De stichting heeft 70 Geboorteplatformleden.

Geboortenis Zutphen is een initiatief (Coop/BV io) dat voortkomt uit de stichting.
De projectgroep Geboortenis Zutphen heeft 5 leden, de initiatiefgroep gebruikers Geboortethuis kent 7 deelnemers die tevens lid zijn van het Geboorteplatform.

Binnen de projectgroep Geboortenis Zutphen zijn aanwezig:
Nienke Stoop (arts) en Christine Derksen (Doula),
tevens bestuursleden Stichting de Geboortenis – Visie en Missie
Antti Hanninen – Ecologie en Architectuur
Marie Louise Gasseling – Strategisch omgevingsmanagement, duurzaamheid en innovatie, circulariteit.
Rob van den Brand – Projectmanagement

Astrid van Middelaar – Financiën

Kathy Herschderfer – Bestuur

Rob Mutsaers – Bestuur

Heb jij het gevoel dat jouw persoonlijke purpose past bij de grotere missie van de Geboortenis, en denk je dat je vanuit jouw expertise kunt bijdragen? Neem dan gerust contact op.   

Geboortethuis

Lees meer over de realisatie van ‘het Geboortethuis’ en onze partners.

Onze zorgprofessionals

Welke zorgprofessionals werken met ons samen in het Geboortethuis?

Steunen en/of investeren

Hoe kun je de plannen voor het Geboortethuis steunen + belangrijke informatie voor investeerders.