Voor zwangeren en (wens)ouders

Vanaf het moment dat je weet dat je een kindje wilt of gaat krijgen, weet je ook dat je je baby de beste start wilt geven. Met liefde, veiligheid en geborgenheid.

Bij De Geboortenis ben je welkom voor begeleiding en ondersteuning bij alle facetten van het moeder of vader zijn en worden: van je (onvervulde) kinderwens tot het zorgen voor een baby of peuter.

Om je kindje die best mogelijke start te geven, is het belangrijk dat jij je zwangerschap en bevalling vol vertrouwen tegemoet gaat. Ook als het soms spannend of beangstigend is, en als je twijfelt bij het maken van bepaalde keuzes. Om gelijk met de deur in huis te vallen: er is geen goed of fout. Er is alleen jouw intuïtie, die er eigenlijk al voor zorgt dat je weet wat je kindje nodig heeft. De Geboortenis biedt verschillende diensten die erop gericht zijn om jouw lichaam en geest rust te geven. Voor, tijdens en na de bevalling. Zo kun je bij ons terecht voor kinderwens counseling, een doula, zwangerschapsyoga, acupunctuur, hartcoherentie training en meer.

Vitaal Zwanger vragenlijst

In samenwerking met onderzoeksbureau Soffos ontwikkelen we een officieel erkende onderzoeksmethode. Hiermee kunnen o.a. verloskundigen, artsen, zwangerschapspraktijken en -docenten het effect van hun begeleiding evalueren en nog beter afstemmen op de behoefte van hun cliënten. We zouden het heel fijn vinden als je ons wilt helpen het welzijn van zwangere vrouwen en kraamvrouwen in Nederland in kaart te brengen. Vul hieronder je gegevens in voor het ontvangen van de vragenlijst of kijk hier voor meer informatie.

ontvang de vragenlijst vitaal zwanger

En krijg direct meer inzicht in jouw gezondheid en vitaliteit.

Healing Environment

Een gezonde maatschappij begint bij de geboorte van een gezonde baby. Uit onderzoek blijkt dat de gezondheid van jou als aanstaande moeder en de betrokkenheid van je partner tijdens de conceptie, zwangerschap, bevalling, kraamtijd en het eerste levensjaar, op de lange termijn invloed hebben op de ontwikkeling van je kindje.

Wij geloven in het belang van een Healing Environment voor de zwangere vrouw: een prettige, veilige omgeving die vertrouwd aanvoelt en stress reduceert. Niet alleen tijdens de bevalling, maar vanaf het moment dat jij weet dat je een kindje in je gezin wilt verwelkomen. Want dat is tenslotte wat er gaat gebeuren: we heten iemand welkom, we omarmen een nieuw leven.
Moeilijk om te onthouden soms, met alle keuzestress en toeters en bellen die er soms aan te pas komen tijdens een zwangerschap en bevalling. Wij helpen je om dicht bij jezelf te kunnen blijven en op een ontspannen manier regie te voeren als (as) ouder.

Wie zijn wij?

Het bestuur van De Geboortenis bestaat uit 3 zorgverleners (die allemaal ook moeder zijn). Wij werken samen met zo’n 70 andere professionele zorgverleners binnen het Geboorteplatform en Café Ouders & Co.

Ons gezamenlijke doel: dat jij op je eigen unieke manier je zwangerschap ervaart en veilig, vanuit vertrouwen, je kindje ter wereld brengt. Zoals jij dat zelf wilt. Thuis, in het ziekenhuis of bij ons.

Daarom is het ons doel om een integraal gezondheidscentrum te realiseren. Waar je niet alleen terecht kunt voor workshops, cursussen en behandelingen, maar waar je ook in alle rust kunt bevallen. Zonder ziekenhuisgevoel, maar wel met continue zorg voor jou en je [ongeboren] kindje.

Kinderwens

Lees hier wat De Geboortenis kan betekenen bij een kinderwens.

Zwangerschap

Binnen De Geboortenis worden verschillende vormen van zwangerschapsbegeleiding aangeboden.

Bevalling

Lees hier wat De Geboortenis kan betekenen bij de voorbereiding op en tijdens de bevalling.

Kraamtijd

De Geboortenis biedt ondersteuning tijdens de kraamtijd.

Ouderschap

Onze zorgprofessionals ondersteunen bewust ouderschap en kunnen helpen bij vragen over (huil) baby gedrag, peuterproblemen of andere zorgen die je als jonge ouder kunt hebben.

Ook voor jou als [aanstaande] vader verandert er veel, tijdens en na een zwangerschap. Je ziet je partner een ingrijpende verandering doormaken, en samen bereid je je voor op uitbreiding van het gezin. Dat is iedere keer spannend, of het nu je eerste of je derde kindje is. De Geboortenis staat klaar voor vaders die behoefte hebben aan een klankbord, en die op hun eigen manier betrokken willen zijn bij de zwangerschap. Wij bieden verschillende cursussen en producten speciaal voor vaders, bijvoorbeeld om inzicht te krijgen in wat er gebeurt tijdens een zwangerschap, om oefeningen te doen of om meer zelfvertrouwen te krijgen. Gewoon even de focus op jou alleen, als [aanstaande] vader. Waarbij je niets moet. Maar als je iets wil weten, of als je iets nodig hebt, dan is het er voor je. Bekijk hier ons aanbod voor vaders:

Vadercoaching

Yoga voor papa

Schrijf je in voor De Geboortenis Nieuwsbrief en 

blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Pin It on Pinterest

Shares
Share This