Ken je dat gevoel? Dat missende puzzelstukje dat eindelijk op zijn plek valt? Nou daar was er weer één hoor. Het gaat over onze lieftallige ‘lovehandles’ die we zo graag kweken tijdens de zwangerschap. Een veel gehoorde klacht van vrouwen en ja inderdaad niet het standaard modelfiguurtje, al vind ik het persoonlijk mooi.

Voor de vrouwen die zich hebben afgevraagd waarom jouw lichaam dat eigenlijk doet….

BabyvetUit onderzoek blijkt dat de opgeslagen vetten in jouw ‘bouwdepot’ bedoelt zijn om jouw baby te voeden na de bevalling. De opgeslagen vetten bestaan grotendeels uit DHA wat een belangrijke functie heeft in de groei van je baby’s brein. Wanneer een baby voldoende DHA binnen krijgt hangt dit samen met een beter leervermogen (bron).

Vanuit de evolutie probeert ons lichaam zo de kansen van onze baby om te kunnen overleven te vergroten. Het geven van borstvoeding maakt dus dat je snel afkomt van je eventueel ongewenste ‘lovehandles’.

Nu is het dus wel zo dat we (de media) inmiddels een schoonheidsideaal hebben gecreëerd waarin een puberlichaam als mooier wordt gezien dan en vrouwenlichaam. Mocht jij twijfelen aan de schoonheid van jouw lichaam. Voor jou dit mooie filmpje:

 

Dus groei je wat extra vet her en der, geef je lichaam dan een complimentje, want het probeert op haar manier goed te zorgen voor jouw baby.

 

 

Auteur: Stichting De Geboortenis

Auteur: Stichting De Geboortenis

Stichting De Geboortenis in Zutphen is er voor alle zwangeren en (wens)ouders. Het Geboorteplatform biedt de zorgprofessional toegang tot informatie over symposia, lezingen, [bij]scholing en andere belangrijke evenementen voor professionals in de geboortezorg. De Geboortenis werkt aan de realisatie van een ecologisch geboortehuis in Zutphen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en ontvang als eerste het nieuws over nieuwe trainingen, blogartikelen en bijeenkomsten.