Herstelmassage

Tijdens de zwangerschap heeft het lichaam een flinke prestatie geleverd. De spieren en pezen hebben te lijden gehad. Massage na de bevalling zorgt ervoor dat je lichaam sneller en vollediger herstelt.

Ontzwangeren
Ontzwangeren kost minstens zo veel tijd als de zwangerschap zelf. Bekende klachten zijn o.a. hoofdpijn, spierpijn, vermoeidheid, haaruitval en stemmingswisselingen. Herstelmassage kan deze klachten al na één behandeling verlichten en verminderen.

Herstelmassage in de kraamtijd
Herstelmassage kan al in de kraamtijd gegeven worden. Na de bevalling geeft herstelmassage snel verlichting bij spierpijn en reguleert de hormoonhuishouding. Massage helpt ook afvalstoffen af te voeren zonder dat dit een nadelig effect heeft op de borstvoeding. De ontspanning die ontstaat tijdens de herstelmassage laat je lichaam de juiste hormonen (o.a. oxytocine) aanmaken die nodig zijn voor de melkproductie.

Herstelmassage na de kraamtijd
Na de kraamtijd helpt de Herstelmassage bij het vinden van een nieuw evenwicht:

  • fysieke klachten verminderen in spieren die extra belast worden door het voeden en dragen van de baby, zoals de nek, schouder, arm – en rugspieren
  • het algehele herstel wordt bevorderd door ontspanning
  • het vermogen om prikkels te kunnen verwerken en te relativeren wordt vergroot

Kosten:
€ 75,- per behandeling van 1,15 uur
(Een tip; geef de kraamvrouw een cadeaubon ‘Herstelmassage’ die ze kan inleveren als ze er aan toe is!)

Locatie:
Praktijk Linnaea
Bosrand 39, Leesten-Oost, Zutphen

Voor meer informatie of het maken van een afspraak: