Hartcoherentie Training

Samen je lichaam en geest optimaal voorbereiden op de aanstaande bevalling en het ouderschap. 

Na de eerste euforie die opkomt als je samen net weet dat je een kindje gaat krijgen, wordt je al snel geconfronteerd met veel vragen en verhalen. Je wilt graag je eigen weg hierin vinden. Op een ontspannen manier toeleven naar de bevalling. Je wilt je niet gek laten maken door angstige verhalen. Diep in je hart wéét je dat je het kunt. Dat moeder worden/vader worden een natuurlijk iets is, niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Je hoort echter dat veel relaties onder druk komen te staan tijdens de zwangerschap, en in de  jaren na de geboorte van het eerste kind. En dat veel vrouwen bang zijn voor de bevalling of ertegenop zien.
Jij voelt je goed en jullie zijn een hecht stel; dat wil je graag zo houden!

Maar hoe gaan jullie je voorbereiden op alle veranderingen?

In deze training, die leuk is voor mannen én vrouwen, leer je soepel om te gaan met veranderingen. Met behulp van biofeedback (een apparaatje dat informatie geeft over je hartslag) leer je je zenuwstelsel te reguleren waardoor je minder gevoelig bent voor stress en beter kan omgaan met uitdagende situaties. De oefeningen die je leert versterken de binding met je partner én je kindje.  Ze verhogen ook de productie van ‘verjongingshormonen’ in je lichaam (oa DHEA en Oxytocine) die tevens een belangrijke rol spelen tijdens de bevalling.

De technieken die je leert kun je in allerlei situaties toepassen, zowel in je werk als thuis. Onderzoek toont aan dat deelnemers aan deze cursus minder stress gerelateerde klachten ervaren en beter gaan presteren in de periode na het voltooien van de cursus.

Tijdens de bevalling kunnen de oefeningen worden aangewend om je concentratie te vergroten en pijn beter te beheersen. Als partner zul je je vrouw  tijdens de bevalling optimaal kunnen ondersteunen doordat je de technieken die zij gebruikt goed kent en haar kunt coachen. Na de bevalling helpen deze technieken om je relatie levendig te houden en communicatie problemen (door bijv. vermoeidheid) te voorkomen. De oefeningen helpen je straks ook in de omgang met je pasgeboren baby. Signalen die de baby geeft leren duiden, en je eigen intuïtie hierbij serieus durven nemen maken dat je het ouderschap met meer vertrouwen aankan.

Jullie hebben geleerd hoe je spanning en eventuele angst kunt loslaten. Hoe je mentale kracht ontwikkelt, en hoe je op een vriendelijke manier makkelijker  communiceert wat je behoeften zijn. Je voelt je nóg prettiger bij elkaar.

Het Resultaat:

– Soepel kunnen inspelen op uitdagingen.
– Meer zelfvertrouwen
– Intiemer contact  met je partner en beter begrip voor elkaars behoeften.
– Met vertrouwen het ouderschap tegemoet kunnen treden.

1:1 coaching of een privé cursus als stel is ook mogelijk. Lees hier verder.