Heb je daar ook wel eens last van? Midden in de nacht wakker worden en niet kunnen stoppen met nadenken, beelden die voorbij flitsen en over elkaar heen duiken.

De Geboortenis Pasgeboren baby

Vannacht was dus zo’n nacht, uit de nachtelijke chaos de geboorte van deze blog in het thema van kerst, de geboorte van een kind! Veel leesplezier en mocht het je raken, laat een reactie achter, ik hoor graag van je!

De wereld van morgen

Wat zou het mooi zijn als alle baby’s in liefde geboren worden en de kans krijgen zich optimaal te ontwikkelen op alle vlakken, zowel fysiek als emotioneel en sociaal!

Lieve Blancquaert laat met haar indrukwekkende foto-expositie BIRTH DAY (in mei en juni in Zutphen te zien) heel mooi zien hoe de plek van geboorte een afspiegeling is van de maatschappij waarin hij of zij geboren wordt.

Uit onderzoek blijkt dat moeders die veel stress hebben ervaren tijdens de zwangerschap meer kans hebben op complicaties tijdens de zwangerschap en bevalling. Ook hebben hun baby’s meer kans op chronische gezondheidsklachten en gedragsproblemen op latere leeftijd. Hoe zou het zijn voor de moeders van Serious Request om ongewenst zwanger te worden en hun baby in een oorlogs- of conflictgebied op de wereld te zetten?

Een gezonde samenleving bestaat uit gezonde mensen, te beginnen met gezonde baby’s. Daarom hebben wij als bestuur besloten onszelf geen kerstpakket te geven, maar voor €200,- dit prachtige nummer “Womb” van Toni Child aan te vragen bij de Serious Request! Zet je geluid vol uit en laat het binnen komen! Hoe zou jij geboren willen worden en welke geluiden zou jij als eerste willen horen?

Serious Request

Heeft het je geraakt? Dan vraag ik je om dit nummer ook aan te vragen op Serious Request voor álle baby’s die geboren worden en nog geboren gaan worden in deze wereld. Het begin van gezond samen leven.

Auteur: Stichting De Geboortenis

Auteur: Stichting De Geboortenis

Stichting De Geboortenis in Zutphen is er voor alle zwangeren en (wens)ouders. Het Geboorteplatform biedt de zorgprofessional toegang tot informatie over symposia, lezingen, [bij]scholing en andere belangrijke evenementen voor professionals in de geboortezorg. De Geboortenis werkt aan de realisatie van een ecologisch geboortehuis in Zutphen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en ontvang als eerste het nieuws over nieuwe trainingen, blogartikelen en bijeenkomsten.