Esmarel Gasman miste tijdens haar eigen zwangerschappen en kraamtijd een fijn verwenpakket voor de moeder met cadeautjes om zichzelf echt ondersteund te voelen. Na brainstormen met andere moeders, kwam ze uit op dat het ongezellige en plastic kraampakket van de verzekering wel verbetering kon gebruiken. Zo werd het natuurlijke kraampakket geboren. 

Sindsdien is Esmarel actief in de geboorte wereld en wil zij zoveel mogelijk bewustzijn creëren bij zwangere vrouwen met behulp van natuurlijke producten, blogs en video’s.

Wat doe je, en voor wie doe je dat?

Ik ben moeder van 2 geweldige kids, woon in een boomstammenhuis en run mijn eigen bedrijf Dalalou. Met Dalalou wil ik bewustzijn creëren onder vrouwen die zwanger willen worden of het al zijn. Bewustzijn over hoe belangrijk het is om je door fijne, natuurlijke en liefdevolle producten te laten ondersteunen in alle fasen van conceptie tot geboorte en daarna. Bewustzijn over het beschikken van de eigen kracht en autonomie van de zwangere en barende vrouw. Bewustzijn over het belang van voeding tijdens de conceptiefase, de zwangerschap en de eerste 90 dagen voor moeder, partner en baby. En bewustzijn rondom vele andere aanverwante onderwerpen. 

Welk doel bereiken je klanten doordat ze met jou in zee gaan?

Het gebruik van natuurlijke en biologsiche producten heeft veel voordelen. Ze bevatten over het algemeen minder gifstoffen dan niet biologische of synthetisch/chemische producten. Hierdoor belast je jezelf en je baby minder, waarmee je baby meer energie overhoudt om te groeien en jij om te herstellen. Daarbij zijn de producten ook beter en minder belastend voor het milieu. 

Ook dragen de natuurlijke producten bij aan het verminderen van stress. Doordat je letterlijk lekkerder in je vel zit en meer energie overhoudt, zul je ook eerder kiezen om rustig aan te doen en voor jezelf te zorgen. Deze patronen geef je je baby al mee in de buik. Ook is de kans hiermee groter dat je een meer ontspannen en natuurlijke geboorte zult ervaren. Goed voor jezelf zorgen en vertrouwen en kracht vinden in jezelf gaan hand in hand.

Waarom voel jij je aangetrokken tot De Geboortenis, hoe past jouw persoonlijke purpose/visie bij die van de stichting?

Al vanaf het moment dat ik de Geboortenis ken, voelde ik me aangetrokken door de visie van de Geboortenis. Er is nog veel educatie nodig rondom de geboorte en daar draag ik net als de Geboortenis graag mijn steentje aan bij. Ook ik wens iedere baby een zachte landing en een warm welkom.

Welke toekomstdroom heb jij voor je eigen bedrijf, en hoe zie jij in de toekomst jouw verbinding met De Geboortenis voor je?

Elke vrouw heeft recht op het gebruik van natuurlijke producten rondom de geboorte. Mijn droom is dat de natuurlijke kraampakketten vergoed gaan worden door de zorgverzekering, waardoor het voor veel meer vrouwen mogelijk gaat zijn om een pakket aan te schaffen.
Daarnaast is mijn droom om zoveel mogelijk vrouwen bewust te maken van de keuzes die er te maken zijn en hiermee bij te dragen aan meer zachte geboortes. “Gentle birth heals mother earth.”

Auteur: Stichting De Geboortenis

Auteur: Stichting De Geboortenis

Stichting De Geboortenis in Zutphen is er voor alle zwangeren en (wens)ouders. Het Geboorteplatform biedt de zorgprofessional toegang tot informatie over symposia, lezingen, [bij]scholing en andere belangrijke evenementen voor professionals in de geboortezorg. De Geboortenis werkt aan de realisatie van een ecologisch geboortehuis in Zutphen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en ontvang als eerste het nieuws over nieuwe trainingen, blogartikelen en bijeenkomsten.

Newsletter Form (#1)