Een dag met Gabor Maté

gaat Nederland voorbij de Mythe van Normaal?

 

Op 13 september 2024 organiseren samenwerkende partijen, waaronder de Geboortenis, een dag met de wereldberoemde arts, trauma- en verslavingsdeskundige Dr. Gabor Maté. Met een brede groep aanwezige genodigden is het doel om gezamenlijk verder te werken aan de transformatie van het Nederlandse (zorg- en gezondheids) systeem.

Transformatie en het rimpel effect
Voor het besloten (betaalde) symposium op vrijdag 13 september in Antropia in Driebergen is een brede groep verschilmakers en veranderaars uitgenodigd uit Nederland. Doel van deze dag is om een ‘ripple effect’ teweeg te brengen en vanuit diverse maatschappelijke domeinen verder samen te werken aan transformatie; in gezondheidszorg, welzijn, onderwijs, bedrijfsleven, overheid en andere domeinen. De talks over The Myth of Normal en wijsheid van Gabor Maté gebruiken we hierbij als inspiratie.

Speciale Livestream
Om de verhalen, inzichten en ideeën van Gabor Maté toegankelijk te maken voor alle andere geïnteresseerden, hebben we ervoor gezorgd dat zijn talks op de ochtend van 13 september te volgen zijn via een livestream.

  • 10:00-10.30 uur: Welkom en inleiding
  • 10.30-11.30 uur: Talk Gabor Maté: ‘The Origin and Roots of Trauma’
  • 11.50-12.50 uur: Talk Gabor Maté: ‘The Myth of Normal – The system of the world in relation to trauma’
  • 12.50-13.00 uur: Afsluiting en einde livestream

Wil je meekijken en luisteren naar Dr. Gabor Maté?

Voor de livestream is een maximum aantal kijkers van toepassing. De financiële bijdrage is nodig om alle kosten te dekken, niet om winst te maken. Dit programma is alleen live mee te beleven, er is helaas geen terug kijklink. In de bestelling kun je aangeven of je op de hoogte gehouden wilt worden na de livestream, en gratis en eenmalig de digitale editie van Optimist magazine (nov/dec) ontvangen met daarin een verslag van 13 September.

Beweging naar gezondheid
In zijn nieuwste boek ‘The Myth of Normal’, deelt Maté zijn visie op de oorzaken van ziekte en geeft hij kritiek op hoe de maatschappij ons ziek maakt. Toch doet hij niet aan doemdenken: hij biedt perspectief en praktische toepassingen op weg naar gezondheid en heling. Met zijn diepgaande kennis over trauma en vernieuwende denkwijze is Gabor Maté daarmee niet slechts een naam, maar een beweging naar een betere en gezondere wereld.
Lees meer over Dr. Gabor Maté.

Initiatief en samenwerking
Het symposium en de livestream met Gabor Maté en zijn komst naar Nederland is een initiatief van Alles is Gezondheid, Stichting Emovere, Body Oriented Learning Academy, Uitgeverij Ankh Hermes, de Geboortenis, Antropia en Optimist media.