Een dag met Gabor Maté

gaat Nederland voorbij de Mythe van Normaal?

 

Op 13 september 2024 organiseren samenwerkende partijen een symposium met de wereldberoemde arts, trauma- en verslavingsdeskundige Dr. Gabor Maté, met als doel om gezamenlijk verder te werken aan de transformatie van het Nederlandse (zorg- en gezondheid) systeem.

Na zijn publieksoptreden in een uitverkocht Ahoy de avond ervoor, is het gelukt om Gabor Maté op vrijdag 13 september in ons midden te hebben bij Antropia in Driebergen. Vooralsnog betreft het een (betaalde) bijeenkomst op uitnodiging voor een brede groep van professionals, verschilmakers en veranderaars.

Transformatie en het rimpel effect
Doel van deze dag is om een ‘ripple effect’ teweeg te brengen en vanuit diverse maatschappelijke domeinen verder samen te werken aan de transformatie van het Nederlandse systeem; in zorg, gezondheid, welzijn, onderwijs, organisaties en andere domeinen. De talks over The Myth of Normal en wijsheid van Gabor Maté gebruiken we hierbij als inspiratie.

Beweging naar gezondheid
In zijn nieuwste boek ‘The Myth of Normal’, deelt Maté zijn visie op de oorzaken van ziekte en geeft hij kritiek op hoe de maatschappij ons ziek maakt. Toch doet hij niet aan doemdenken: hij biedt perspectief en praktische toepassingen op weg naar gezondheid en heling. Met zijn diepgaande kennis over trauma en vernieuwende denkwijze is Gabor Maté daarmee niet slechts een naam, maar een beweging naar een betere en gezondere wereld. Lees meer over Dr. Gabor Maté.

Speciale livestream
Om de verhalen, inzichten en ideeën van Gabor Maté toegankelijk te maken voor alle andere geïnteresseerden in Nederland, zullen we vanaf april ervoor zorgen dat zijn talks op de ochtend van deze dag te volgen zijn via een livestream. Houd deze website in de gaten voor updates, of laat hier je e-mailadres achter.

Initiatief en samenwerking
Het symposium met Gabor Maté en zijn komst naar Nederland is een initiatief van Alles is Gezondheid, Stichting Emovere, Body Oriented Learning Academy, Uitgeverij Ankh Hermes, de Geboortenis, Antropia en Optimist media.