Gefeliciteerd! Je bent Zwanger in Doesburg, Dieren, Brummen en omgeving!

Wij wensen jou een prachtige zwangerschap waarin je je prettig mag voelen.
Uitgerust, ontspannen en vol zelfvertrouwen!

Zoek je een zwangerschapscursus waarin je je mentaal en fysiek voorbereid op de komst van jullie kindje?

Een cursus waarin je de bevalling goed voorbereid en waarin je leert om met hulp van gemakkelijke oefeningen je te ontspannen en fit te zijn? .. zodat jullie kindje de best mogelijke start krijgt?

Dan is de cursus Vitaal Zwanger voor jou!

 Vitaal Zwanger

Vanaf januari 2019 start een uniek project, een samenwerking tussen de Geboortenis, de gemeente Doesburg en Vroedvrouwenpraktijk Doesburg, Dieren, Brummen e.o..

• 3 avonden tijdens je zwangerschap:
1. Hoe leef je gezond tijdens je zwangerschap (en van wat voor kwaaltjes kun je toch last krijgen)?
2. De baby in je buik en de wereld om je heen: contact maken met je kindje en wat vindt de buitenwereld allemaal?
3. De bevalling: wat komt er op je af?

• 1 avond (of middag) met je kindje: hoe is het gegaan en hoe gaat het nu?

De avonden volg je in een vaste groep van maximaal 8 zwangeren. Je partner is van harte welkom als hij/zij dat leuk vindt!
Eigen inbreng: graag! Het thema van de avonden ligt vast, de onderwerpen kun je zelf aandragen. Iedere avond wordt afgesloten met een praktische oefening waar je ook thuis wat aan hebt.

Er is een  ongedwongen  en warme sfeer waar ruimte is voor individuele aandacht en waar het mogelijk is om te delen met andere vrouwen (en partners).

De Geboortenis is een stichting, opgericht door moeders. Zij zeggen:
“Een gezonde maatschappij begint bij de geboorte en ontwikkeling van een gezonde baby.”

Onderzoek toont aan dat de gezondheid van de aanstaande moeder en de betrokkenheid van haar partner tijdens de conceptie, zwangerschap, bevalling, kraamtijd en eerste jaar van de baby op lange termijn invloed heeft op de ontwikkelingskansen van hun baby.
Optimale begeleiding en een goede voorbereiding op de bevalling helpen hier bij.

“Het is mogelijk om ontspannen te zijn tijdens de zwangerschap en bevalling. Je kunt je goed voelen over het moederschap en genieten van deze reis. Dat wil niet zeggen dat iedere dag een feestje moet zijn, en alles één grote wolk. Wij zijn ook moeders. Wij hebben ook zwangerschappen, bevallingen en kraamtijd meegemaakt. Daarom weten we dat er niet iets is als ‘de perfecte bevalling’ volgens het boekje. Wat we wel weten is dat met de juiste voorbereiding, je je kindje de best mogelijke start geeft.”

Tijdens de cursus Vitaal Zwanger krijg je als koppel de mogelijkheid om gedurende de zwangerschap deel te nemen aan een interactieve zwangerschapscursus waarin je je optimaal voorbereid op de zwangerschap, geboorte en het ouderschap.

Verwacht je je kindje in 2019 en woon je in de gemeente Doesburg/Dieren/Brummen?
Meld je dan aan.

Hoe wil jij dat het met je gaat in de zwangerschap, bevalling en kraamtijd?’

‘Wat heb jij daar voor nodig?’

Doe mee met de zwangerschapscursus Vitaal Zwanger !

Vertrouwen in jezelf en contact met de baby staan in de cursus centraal.
We ondersteunen je met:

Eenvoudige oefeningen uit de ZwangerschapsYoga: lichamelijke ontspanning, ademhaling- en perstechnieken, en diverse houdingen om weeën op te kunnen vangen. Baarhoudingen en zorg voor het bekken en de bekkenbodem komen aan bod. de oefeningen zijn eenvoudig en effectief. Eerdere ervaring met yoga is niet noodzakelijk.
Massage: simpele massage technieken waarmee je partner je kan ondersteunen in de zwangerschap en tijdens de bevalling.
Ontspanningsoefeningen: je leert met behulp van je ademhaling en positieve emoties stress te reguleren en beter te ontspannen. Hierdoor ontwikkel je veerkracht en zelfvertrouwen. De technieken komen ook van pas tijdens de bevalling.
Binnen je relatie helpen de oefeningen om (dreigende) conflicten te voorkomen of op te lossen.
Partners  worden op praktische wijze uitgenodigd om in hun rol te komen staan als aanstaande ouder. Zij leren eenvoudige massage technieken en krijgen concrete tips over hun rol als ondersteuners van het geboorteproces.

Elke cursusavond is een verloskundige van Vroedvrouwenpraktijk Doesburg eo aanwezig. Samen bespreken we de vragen die in de groep leven over zwangerschap en bevalling.

Meld je aan via het formulier. We houden je dan op de hoogte over de cursus, de data e.d.
Wij zien er naar uit om je spoedig te ontmoeten!

Lees onder het formulier verder over wie wij zijn en wat andere cursisten over onze begeleiding zeggen.

[gravityform id=”30″ title=”true” description=”true”]

De Geboortenis is opgericht door een groep moeders, die tevens werkzaam zijn in de geboortezorg. Christine Derksen als Doula, Nienke Stoop als Arts – Acupuncturist/ Hartcoherentie trainer en Minna Sangi als Zwangerschapsyoga docent. Wij hebben zelf ervaren hoe anders een zwangerschap kan zijn als je je fit en ontspannen voelt.
Wij hebben veel ervaring met het begeleiden van vrouwen en hun partners in de zwangerschap en daarna.
Tijdens het programma Vitaal Zwanger delen wij onze persoonlijke ervaringen en praktische oefeningen met je.

Hieronder lees je een aantal van de ervaringsverhalen die eerdere deelnemers aan onze cursussen of begeleiding met ons hebben gedeeld.

Hoi Minna,

Hier een klein verhaaltje.

De wekelijkse lessen gaven mij veel ontspanning en tijd voor mijzelf en mijn kindje. Door de oefeningen en het bespreken van de verschillende fases van de bevallingen gingen ik en mijn partner steeds in gesprek over wat wij fijn zouden vinden tijdens de bevalling. De partnerles is fijn om zo nog meer vertrouwd te raken met aanraking/massage, te weten wat we fijn vinden qua massage en hoe je elkaar kunt ondersteunen tijdens de bevalling. Door hier tijdens en rondom yogalessen mee bezig te zijn was mijn partner in staat om zelf aan te voelen/weten op welke plek en op welke manier hij mij tijdens de bevalling het best kon masseren.

Gedurende de bevalling hebben we veel technieken toegepast (massage, verschillende houdingen, ademhalingstechnieken etc), steeds geprobeerd de ontspanning op te zoeken en vooral goed te blijven ademen. Het persen ging voornamelijk op gevoel en ook hier een paar technieken uitgeprobeerd. Ik vond het erg prettig om voorbereid te zijn op verschillende scenario’s en dan ook meerdere manieren geleerd te hebben hoe hier mee om te gaan. Zonder de lessen had ik denk ik niet zo kunnen ontspannen waardoor de bevalling wellicht een stuk langer zou hebben geduurd, en is mijn partner echt deelnemer in plaats van toeschouwer geworden tijdens de bevalling.

Groetjes Bo


Vannacht om 1 uur braken mijn vliezen en om kwart voor 7 is hij geboren. Super snelle bevalling en heb echt ontzettend veel aan de lessen gehad! Heb tot 8 cm alles opgevangen onder de douche en door te bewegen. De laatste 2 cm heb ik nog de geboorte TENS gebruikt, maar dat had geen zin meer. Door rustig te blijven en in mijn lichaam te geloven heb ik die laatste, en vond ik ook echt meest pittige weeën, rustig zuchtend  kunnen opvangen. De eerste persweeën heb ik op de baarkruk gedaan en het allerlaatste stukje op bed. Heb dus maar 5 min gelegen op bed en dit wil ik de andere zwangere vrouwen dan ook echt meegeven. Ik geloof er heilig in dat dit mijn bevalling echt heeft versneld. Wil jou ontzettend bedanken voor de lessen die ik bij jou heb gevolgd! En wens alle andere zwangere dames een hele fijne bevalling toe. En kijk erg uit naar de terugkom dag.

Annelieke


Voelbaar en zichtbaar is altijd tijdens deze avonden hoe (aanstaande) ouders en partners dichter bij elkaar komen, de liefde meer stroomt en het onderlinge vertrouwen groeit.

Vragenlijst Vitaal Zwanger

Wil je als zwangere beter inzicht in je vitaliteit en veerkracht? Meld je dan aan voor deelname aan de vragenlijst Vitaal Zwanger. Je helpt dan de zorg voor moeder/kind verbeteren én krijgt een persoonlijk verslag van de uitkomsten van de vragenlijst die je zelf hebt ingevuld. Hiermee krijg je direct inzicht in jouw persoonlijke kracht en uitdagingen. Samen met jouw verloskundige kun je dit rapport gebruiken om nog betere zorg te krijgen, afgestemd op jouw behoeften!

Lees meer: Vragenlijst Vitaal Zwanger

Pin It on Pinterest

Shares
Share This