De Geboortenis

Welkom bij Stichting
De Geboortenis

shutterstock_gelukkig gezinEen gezonde maatschappij begint bij de geboorte en ontwikkeling van een gezonde baby. Onderzoek toont aan dat de gezondheid van de aanstaande moeder en de betrokkenheid van haar partner tijdens de conceptie, zwangerschap, bevalling, kraamtijd en eerste levensjaar van hun baby op de lange termijn invloed heeft op de ontwikkelingskansen van hun baby.

Ons bestuur bestaat uit vier zorgverleners rondom kinderwens, zwangerschap, bevalling en kraamtijd, dat een gevarieerd en compleet dienstenpakket aanbiedt. Vanuit de stichting werken we samen met zo'n 45 zorgverleners binnen het geboorteplatform en Café Ouders en Co.

Samen met de blog werken wij aan de vitaliteit en empowerment van moeder, vader en hun zorgverleners rondom kinderwens, zwangerschap en geboorte. De activiteiten die wij organiseren sluiten hierbij aan.

Onze missie is het o.a. oprichten van een duurzaam gezondheidscentrum waar ouders kunnen bevallen en waar zowel de aanstaande ouders als hun zorgverleners zich thuis voelen.

Wij wensen je veel inspiratie en mocht je vragen hebben neem dan contact met ons op.

Visie

Binnen De Geboortenis werken we allemaal vanuit dezelfde visie op kwaliteit van zorg. De vier pijlers van deze visie worden hieronder toegelicht.

  • Integraal gezondheidsmodel
  • Ontwikkelingsgericht
  • Empowerment
  • Zorg op maat

>>> Lees hier meer over de visie

Missie

Door preventief te werken vanuit een integraal gezondheidsmodel willen we bijdragen aan een duurzaam gezonde samenleving. Het aanbod van diensten brengen we samen, eerst online en t.z.t. in een gezondheidscentrum waar (a.s.) ouders ook kunnen bevallen.

>>> Lees hier meer over de missie

Wie zijn wij?

Het Geboortenisbestuur bestaat uit (van links naar rechts):

Zelf hebben wij allemaal als moeder, dochter, partner en vrouw ervaren dat een gezonde start als baby van groot belang is voor het kunnen leven in vertrouwen, het kunnen aangaan van liefdevolle relaties en het optimaal kunnen ontwikkelen in deze maatschappij.
Hiervoor heeft ieder van ons haar eigen weg moeten afleggen.

Binnen De Geboortenis werken we vanuit de visie dat we van nature alle capaciteiten in huis hebben om vitaal te zijn, dat ieder mens uniek is en dat het van groot belang is dat we vanuit gelijkwaardigheid met elkaar omgaan. Hiervoor bieden wij samen een integraal aanbod van diensten aan waarbij ieder van ons werkt vanuit haar eigen unieke talent.

error: Content is protected !!