Caroline Devulder is huisfotografe van de Geboortenis. Hieronder stelt ze zich voor.

Ik ben Caroline Devulder, mama van een fantastisch zoontje en lifestyle-fotografe.

Al sinds mijn tienerjaren ben ik bezig met fotografie. Eerst als hobby, dan af en toe in opdracht van familie en uiteindelijk heb ik de stap genomen om zelfstandige te worden. Een geweldige beslissing die ik me nog geen minuut beklaagd heb!

Ik heb altijd al een zwak gehad voor kinderen en zwangere vrouwen, en sinds de geboorte van mijn zoontje ben ik nog meer geboeid door alles rondom zwangerschap en bevalling. Het sprak dus voor zich dat ik iets met geboortefotografie zou doen.

Ik hou er van om onvergetelijke momenten te documenteren en in een reportage te gieten. Ik vind details geweldig zoals de schattige babyvoetjes van een pasgeborene, een borstvoedingsmoment, de eerste babykleertjes…

Mijn doel is jullie onvergetelijke herinneringen geven van die  allereerste momenten van je kindje’s leven. Momenten die je voor altijd wil koesteren.

Naast professioneel fotograaf ben ik ook doula (bevallingscoach). Er is een hele wereld voor me open gegaan na mijn eigen bevalling.

[bctt tweet=”Doula is wat ik ben, fotografie is wat ik doe.” username=”geboortenis”]

Mijn doel als doula is koppels te begeleiden om de bevalling die je zelf wenst te bereiken. Op eigen kracht, thuis of in een ziekenhuis. Mijn belangrijkste taak is om er voor te zorgen dat de bevalling een onvergetelijke en vooral positieve ervaring wordt en de overgang naar het ouderschap goed wordt ingezet.
Na mijn opleiding was ik er nog meer van overtuigd dat een geboorte zo uniek en bijzonder is. Het is iets waar iedere vrouw positief zou moeten op kunnen terug kijken. Wat eigenlijk een heel natuurlijk proces is wordt tegenwoordig vaak bruusk in banen geleid. Ik ben er echter van overtuigd dat iedere vrouw de kracht in zich heeft om op haar eigen manier nieuw leven te schenken.

Ik voel me enorm gezegend om fotografie te kunnen combineren met het doula-zijn en hoop die positiviteit aan veel ouders te kunnen doorgeven.

Website: https://www.geboortefotograaf-gent.be/

Auteur: Stichting De Geboortenis

Auteur: Stichting De Geboortenis

Stichting De Geboortenis in Zutphen is er voor alle zwangeren en (wens)ouders. Het Geboorteplatform biedt de zorgprofessional toegang tot informatie over symposia, lezingen, [bij]scholing en andere belangrijke evenementen voor professionals in de geboortezorg. De Geboortenis werkt aan de realisatie van een ecologisch geboortehuis in Zutphen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en ontvang als eerste het nieuws over nieuwe trainingen, blogartikelen en bijeenkomsten.