Mama & Baby Yoga

Mama & Baby Yoga; nieuwe cursus start op 29 februari 2016. Volgende 'terug kom ochtend' op 4 januari 2016 van 11:00 tot 12:30 uur.

Welkom op mijn NetvliesSamen bijkomen, ontspannen en genieten

Mama & Baby Yoga is een combinatie van eenvoudige yoga voor de Baby en postnatale yoga voor Mama. Het is ook vooral gezellig samenzijn, delen en uitrusten.
Deze cursus is geschikt voor moeders met een baby vanaf ongeveer 3 tot ca. 12 maanden. Geen ervaring in yoga vereist.

De Baby

We starten de lessen met zachte massage en eenvoudige yoga voor de baby. Hierbij houden we rekening met de behoeftes van het kindje en leren we haar/zijn lichaamstaal observeren en non-verbaal te communiceren. Gerichte, zachte aanraking en yoga helpen de baby spanningen los te laten in het lichaam waardoor hij/zij beter drinkt, slaapt en zich ontwikkelt.

De Moeder

Nadat er uitgebreid geknuffeld, gezongen, gevoed en verschoond is, zijn de moeders aan de beurt! De baby’s kunnen kijken, slapen (en soms ook huilen!) of gezellig mee doen terwijl mama dichtbij is.
Postnatale yoga is er op gericht om het lichaam weer sterker en soepeler te maken. Vooral de conditie van bekkenbodem, buikspieren (gordel/core) wervelkolom en staan centraal (afhankelijk van de conditie). Speciale aandacht aan de Psoas spier (die de onderrug en het bekken met elkaar verbindt) om de bevalling goed te kunnen verwerken en diep te kunnen ontspannen.
In een ongedwongen sfeer geven we aandacht aan ademhaling, rust en hernieuwde energie. Tijdens de oefeningen worden variaties aangeboden waarbij je jouw kindje op een speelse manier kunt betrekken.

Samen ontspannen

Door samen te bewegen en te ontspannen versterk je de liefdevolle band met je baby wat ten goede komt aan veilige hechting.
De lessen worden gegeven in een ontspannen sfeer en er is altijd ruimte om je baby te voeden, troosten en verzorgen. Uiteraard wordt er rekening gehouden met persoonlijke wensen en behoeften.
Verder zijn er veel tips rondom baby's eerste jaar en aandacht voor draagtechnieken etc., het ontmoeten van andere moeders en babies, gezellig thee drinken en delen van lief en leed.

Kosten:
€55,- per 4 lessen van ca. 1,5 uur

Data en tijdstip:
29 februarti, 7, 14 en 21 maart 2016
Op maandagochtenden van 11:00 tot 12:15 uur (of zo lang jouw baby het fijn vindt:-))

Locatie:
Praktijk Linnaea
Bosrand 39, Leesten-Oost, Zutphen

Voor of meer informatie of het maken van een afspraak:

error: Content is protected !!