Anja Caers is baby- en kinderosteopaat. Ze is getrouwd, heeft drie dochters en ontwikkelt online cursussen voor ouders.

“Mijn passie voor het werken met kinderen vloeide voort vanuit mijn eigen zoektocht als mama.

Hoewel Patrick en ik kozen voor natuurlijk  ouderschap (nabijheid, borstvoeding op vraag, samen slapen, babydragen,…), waren onze eerste jaren als ouders ongelooflijk pittig: urenlange ontroostbare huilbuien, ‘borstvoedingsmarathons’ waar maar geen einde aan leek te komen en zwaar gebroken nachten, jaren aan een stuk.

Omdat ik me absoluut niet kon vinden in de ‘oplossingen’ die mijn omgeving aanreikte (“Laat je kindje toch eens huilen!” of “Geef gewoon eens ingedikte melk”), ging ik zelf op zoek. Ik specialiseerde me als osteopaat in baby’s en kinderen en volgde diverse opleidingen rond fysiek, emotioneel en energetisch lichaamswerk.”

Wat doe je en voor wie?

Na duizenden kindjes te hebben behandeld,  vielen er steeds meer puzzelstukjes op z’n plaats: ik begon typische baby/kind-patronen, maar ook mama-valkuilen te herkennen.

In de afgelopen 20 heb ik zo vaak gedacht: “Had ik dàt maar geweten toen ik zelf mama werd!”, dat het zonde zou zijn hier niets mee te doen.

Ik zie dagelijks ouders in mijn praktijk die – nét zoals wij destijds -responsief willen zijn op de noden van hun kindje, maar ver over hun grenzen gaan. Om hen de zoektocht te besparen die wij zelf hebben gemaakt, ben mijn inzichten en tips beginnen bundelen in online cursussen: ‘Happy Baby Wijzer’ en ‘Liefdevol Zelfstandig Slapen’.

 

“HAPPY BABY WIJZER (0-4 maanden)”

Deze online cursus is een onmisbare wegwijzer voor kersverse ouders, boordevol inzichten en antwoorden op al je twijfels:

  • Zou ik het ritme van mijn baby volgen of is een schema beter? 
  • Mijn baby heeft krampjes: zou hij op de voeding reageren?
  • Zou ingedikte voeding mijn baby helpen doorslapen? 
  • Is het oké dat ik mijn baby altijd in slaap wieg?
  • Moet ik hem wakker maken voor een voeding of niet?

Via tekst en fimpjes leer je over de ontwikkeling, voedingen en slaapjes van een baby, en geef ik praktische en natuurlijke tips bij ongemakjes zoals reflux, krampjes, onrust, slaapproblemen en huilen. Want er is zoveel dat je zelf kan doen voor je kindje, je moet het alleen wéten!

Meer info: www.happybabywijzer.com

“LIEFDEVOL ZELFSTANDIG SLAPEN (4 maanden – 4 jaar)”

Deze videocursus is een lifesaver voor ouders van slechte slapertjes! Als slapen moeilijk gaat, lijkt het soms dat er maar 2 opties zijn:

  1. verder ploeteren zoals je bezig bent (en los over je grenzen gaan)
  2. je kindje laten huilen (via cry-it-out of gecontroleerde huilmethodes).

Heel graag wil ik je tonen dat er nog een 3e manier is, waarbij je écht niet hoeft te kiezen tussen je kindje of jezelf.
Ik toon je hoe je je kindje liefdevol kan begrenzen, het kan helpen ontspannen en vertrouwen krijgen in slapen vanuit een veilige hechting. 
Hoe je de leider wordt van je kindje (en niet langer de lijder
).

Meer info: https://happybabycoach.com/aanbod/liefdevol-zelfstandig-slapen/

Mijn voornaamste doel is:

Moeders het moederschap terug in handen geven.
Hoewel je je als jonge mama soms erg kwetsbaar en onzeker kan voelen, ben ik ervan overtuigd dat elke vrouw beschikt over een feilloze “mama-intuitie”.
Ik wil moeders heel graag helpen hun baby’tje beter te begrijpen.
Er is ook niet één weg, geen ‘juist’ of ‘fout’. Elk kindje, elk ‘verhaal’ maar ook de draagkracht van elke ouder is anders.
Maar een kindje blijft een kindje, met hele typische emotionele en fysiologische behoeften.
Door duidelijke informatie te geven, wordt het een stuk makkelijker te vertrouwen op je gevoel en te weten wat te doen in welke situatie!

Waarom voel jij je aangetrokken tot De Geboortenis?

Door dagelijks met baby’s en moeders te werken, kan ik alleen maar vaststellen hoe ontzettend cruciaal en bepalend een goede start kan zijn. Een initiatief als De Geboortenis vind ik dan ook fantastisch! Aangezien ik als docente aan de opleiding kinderosteopathie ook lesgeef in bewustwording rond de bevalling, was ik blij verrast toen ik hoorde dat Michel Odent kwam spreken bij De Geboortenis.
Toen ik kwam luisteren, voelde ik meteen dat we volledig op dezelfde golflengte zaten.

Websites

www.happybabycoach.com

 

 

Auteur: Stichting De Geboortenis

Auteur: Stichting De Geboortenis

Stichting De Geboortenis in Zutphen is er voor alle zwangeren en (wens)ouders. Het Geboorteplatform biedt de zorgprofessional toegang tot informatie over symposia, lezingen, [bij]scholing en andere belangrijke evenementen voor professionals in de geboortezorg. De Geboortenis werkt aan de realisatie van een ecologisch geboortehuis in Zutphen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en ontvang als eerste het nieuws over nieuwe trainingen, blogartikelen en bijeenkomsten.