HAPPY BABY WIJZER

Een online programma door Osteopate Anja Caers:

“Als osteopate werk ik ruim 20 jaar met baby’s met o.a. reflux, krampjes, slaapproblemen of huilgedrag. Het valt me op dat er nog steeds zoveel misverstanden bestaan rond de omgang met baby’s. 

Als alles goed gaat, durven jonge mama’s meestal wel vertrouwen op hun moedergevoel. Maar als de baby onrustig is of met ongemakken kampt, krijgen moeders langs alle kanten goede raad, die vaak zo tegengesteld is dat ze door het bos de bomen niet meer zien. En dan komen de twijfels:

  • Is het oké dat ik mijn baby altijd in slaap wieg?
  • Heeft mijn baby krampjes omdat ik iets verkeerds at?
  • Zou ingedikte voeding mijn baby helpen doorslapen? 
  • ‘Verwen’ ik mijn baby als ik hem oppak als hij huilt?
  • Moet ik hem wakker maken voor een voeding of niet?
  • Zou ik het ritme van mijn baby volgen of is een vast schema toch beter?

Na duizenden baby’s te hebben gezien in mijn praktijk, ondervond ik dat het antwoord op deze vragen echt niet altijd zo zwart-wit is. Want natuurlijk is het voor een pasgeborene veel fijner om gewoon zijn eigen ritme volgen, maar hoe moet het dan als hij de hele dag door wil eten ? Of als hij heel de dag wakker blijft? In sommige omstandigheden is het nodig zijn om toch even de leiding te nemen. Maar hoe doe je dat dan, zonder voorbij te gaan aan de fysiologische en affectieve behoeften van een pasgeboren baby?

Doorheen de jaren begon ik steeds meer typische babypatronen, maar ook ‘mama-valkuilen’ te herkennen. Ik werkte stappenplannen en adviezen uit, en door het vertrouwen en de directe feedback van moeder en baby, kreeg ik steeds meer inzicht in baby’s. Moeders kunnen zo veel zelf doen! En vaak gaat het om simpele dingen, die wel een wereld van verschil kunnen maken. 

Omdat ik merkte hoe blij moeders altijd waren als ik deze inzichten met hen deelde (‘Waarom heeft niemand me dit ooit eerder verteld!), en ze me vroegen waar ze deze tips konden nalezen, merkte ik dat ik nooit 1 boek kon voorstellen waarin alles gebundeld stond. 

Zo groeide het idee om “Happy Baby Wijzer!” te ontwikkelen.

Geen boek, wél een online zelfhulpgids voor mama’s met verschillende modules, teksten en fimpjes, vol informatie over de baby en handvaten en tips als het even moeilijk gaat.

Het programma loopt voornamelijk over de eerste 4 maanden na de geboorte en beschrijft de ontwikkeling, voedingen, slaapjes van de baby, maar ook alle typische baby-ongemakjes en mama-twijfels. 

Mijn voornaamste doel is mama’s duidelijke informatie te geven vanaf het begin, zodat het meteen een stuk makkelijker wordt om bewuste keuzes te maken omtrent hun babytje. 

HAPPY BABY WIJZER is online verkrijgbaar via: www.happybabywijzer.com.

Anja Caers, Osteopaat bij baby & kind 

Docente aan de opleiding ‘Osteopathie bij kinderen’, Panta Rhei  

Shares

Schrijf je in voor De Geboortenis Nieuwsbrief en 

blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Auteur: Stichting De Geboortenis
Shares

Auteur: Stichting De Geboortenis

Stichting De Geboortenis in Zutphen is er voor alle zwangeren en (wens)ouders. Het Geboorteplatform biedt de zorgprofessional toegang tot informatie over symposia, lezingen, [bij]scholing en andere belangrijke evenementen voor professionals in de geboortezorg. De Geboortenis werkt aan de realisatie van een ecologisch geboortehuis in Zutphen.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This