Uitnodiging 26 juni: 10 jaar Stichting de Geboortenis

‘Gaat het er nog wel van komen? Want jullie hebben het hier nu al zo lang over…waarom is het er dan nog niet?’

Deze vraag wordt ons regelmatig gesteld. En we begrijpen het ook heel goed, dat deze gedachte speelt, en toch is het voor ons geen vraag, want de Geboortenis ís er al!

10 jaar geleden, op 27 juni 2012, tekenden Hester Appelman, Nienke Stoop, Christine Derksen en Minna Sangi de oprichtingsacte van Stichting de Geboortenis.

Samen formuleerden wij drie belangrijke ‘Gezond Samen Leven’ doelstellingen:

  • Vergroten van kennis over integratieve Geboorte- en ‘Eerste 1000 Dagen’- zorg dmv educatie, het organiseren van bijscholingen, het schrijven van Blogs/ social media berichten, en het organiseren van Events.
  • Verbinden van as ouders en zorgprofessionals en zorgprofessionals onderling
  • Creatie van een Holistisch Centrum voor Geboortezorg / Eerste 1000 Dagen zorg

Samengevat in 1 zin:

Een Warm Welkom zoals je bent, voor ieder kind, elk ouderpaar en elke professional.

Natuurlijk is de droom van een fysiek geboortecentrum nog steeds levend en in ontwikkeling. Maar ook zonder ons ‘droomhuis’ kunnen wij onze missie in de wereld brengen zoals we dat de afgelopen 10 jaar al hebben gedaan. Stap voor stap, vanuit verbinding, met liefde, vreugde en respect voor alle verschillende zienswijzen die er zijn. 1 baby per keer.

Op 26 juni 2022 vieren wij heel graag met jou, platformlid, ‘vriend van de Geboortenis’, Ouders, Grootouders, en andere geïnteresseerden ons 10-jarig bestaan en alles wat er in die tijd is bereikt. We kijken terug op 10 jaar integratieve Geboortezorg én vooruit op wat ons nog te wachten staat: Events en Symposium in 2022, een fysieke locatie op het Vitens Terrein, samenwerkingen met verzekeraars, gemeente en bedrijven. En natuurlijk vertellen wij je meer over die periode van de eerste 1000 dagen en waarom deze van cruciaal belang is voor de ontwikkeling van een gezonde start, een veerkrachtige samenleving en een duurzame en gezonde toekomst voor ons allemaal.
Daar kunnen we niet genoeg over delen!

Kom je ook vieren, nieuwe inzichten opdoen en verbinden? Neem gerust iemand mee!
Wees welkom op 26 juni van 14-17u

 

Programma

14.00: Welkom met thee, koffie en iets lekkers
14.30: Update van de Geboortenis, met een terug- en vooruitblik
15.15: Inspiratiemoment op de beoogde plek voor de Geboortenis (naast het Dagelijks Bestaan)
16.00: Borrel
17.00: Einde

Locatie: Het Dagelijks Bestaan in Zutphen

Deelname: Aanmelden kan via de knop hieronder. Jouw vrije donatie is ons verjaardagscadeau ! Dit kan via de open donatie onder de aanmeldknop op deze pagina, via de shop of op de dag zelf met een tikkie of cash. We danken je hartelijk!

Bedrag

Heb je nog vragen over de viering op 26 juni?

15 + 7 =