Doesburg Bevalt

 

Gefeliciteerd! Je bent Zwanger in Doesburg, Dieren, Brummen en omgeving!

Wij wensen jou een prachtige zwangerschap waarin je je prettig mag voelen.
Uitgerust en ontspannen!

Maar is dat ook hoe je je nu voelt?

Wij willen je vragen om met ons te delen waar jij behoefte aan hebt.
Hoe kunnen we jou het beste ondersteunen in de zwangerschap?

Wij zouden je graag een cursus aanbieden. Maar voor veel van de zwangeren die we tegenkomen is het volgen van een cursus al snel te veel. Je hebt al zo veel waar je over na moet denken. Ook zijn de kosten van een cursus vaak een probleem, een baby krijgen is al duur genoeg! Je partner meekrijgen naar een informatieavond kan al lastig zijn, laat staan naar 5 avonden, toch?

Wat zwangeren ons vertellen is:

'Ik wil graag baas zijn over mijn eigen lijf, en zelf beslissen hoe ik het allemaal doe'.
'Mijn moeder heeft mij er ook uitgekregen, dus het zal allemaal wel loslopen'.
'En anders weten ze straks in het ziekenhuis hoe het moet en dan is er daar iemand die bij me blijft en me coacht'.

Dit is allemaal waar.

En toch zien we steeds meer vrouwen een gecompliceerde zwangerschap hebben met veel klachten zoals vermoeidheid, zuurbranden, slapeloosheid etc. Vrouwen die vertellen dat ze niet echt kunnen genieten van de zwangerschap. Stress, teveel werk, en slecht slapen kunnen  de zwangerschap maken tot iets waarvan je het gevoel hebt dat je het 'uit moet zitten'. En dat terwijl je dit waarschijnlijk maar een paar keer in je leven gaat meemaken!


Hoe zou het zijn als je je de hele zwangerschap goed zou kunnen voelen?
Als je straks écht baas kunt zijn over je eigen lijf en emoties?
Als je het op jouw manier kunt doen omdat je geleerd hebt hoe je met simpele oefeningen stress kunt verminderen en fit kunt zijn?

Steeds meer vrouwen hebben een zware bevalling met medische begeleiding in het ziekenhuis die vies tegenvalt. Er blijkt niet iemand te zijn die de hele tijd bij je blijft en je coacht, want de verloskundige en gynaecoloog hebben ook nog andere bevallingen waar ze bij moeten zijn. En een bevalling kan lang duren! Een deel van de vrouwen die we spraken had later spijt dat ze zich niet beter hadden voorbereid. Ze zijn  vaak teleurgesteld dat het niet gelopen is zoals ze van te voren hadden gedacht en gehoopt. Ook na de geboorte van hun kindje zien we dat  veel vrouwen fysieke klachten hebben of krijgen ze een depressie. Dit vinden wij heel erg jammer.

Omdat we weten dat het anders kan.

Het is mogelijk om ontspannen te zijn tijdens de zwangerschap en bevalling. Je kunt je goed voelen over het moederschap en genieten van deze reis. Daarmee zeggen we niet dat iedere dag een feestje moet zijn. En alles één grote roze wolk. Wij zijn ook moeders.
Wij hebben ook zwangerschappen, bevallingen en kraamtijd meegemaakt, met ups en downs.
Daarom weten we ook dat er niet zoiets is als 'de perfecte bevalling' volgens een boekje.
Maar we weten ook dat het vaak ánders kan dan dat het nu bij een grote groep zwangeren gaat. En we willen dat jij met jouw kind een optimale start krijgt.

We willen jullie vragen om serieus na te denken over onze uitnodiging om mee te doen aan de pilot Vitaal Zwanger.
Om jezelf af te vragen 'Hoe wil ik dat het gaat in de zwangerschap, bevalling en kraamtijd?'
'wat heb ik/wij daar voor nodig?'

Door mee te doen help je jezelf en je kindje verder naar de beste start die voor jullie mogelijk is.
En je helpt andere moeders die zwanger zijn om ook voor hun kindje het beste dat mogelijk is te behalen. Want samen weten we meer!
En alleen als genoeg vrouwen (en hun partners) meedoen kunnen we jullie deze GRATIS training aanbieden!

In de eerste bijeenkomst op 24 mei vertellen we je meer over de inhoud van het programma en kun je jouw wensen met ons delen. Want jij mag zelf meepraten over de inhoud van het programma, het aantal bijeenkomsten dat je wilt volgen, of je partner erbij wil/moet? zijn of niet. Het is belangrijk dat jouw mening wordt gehoord! Dat je zorg op maat krijgt.
Je mag alleen komen of samen met je partner.
Pas na de eerste bijeenkomst beslis je of je mee wilt doen.
Het enige wat we van je vragen is dat je je aanmeld met het formulier.
Je krijgt alleen post over Vitaal Zwanger, dus geen nieuwsbrieven, spam of andere aanbiedingen.

Onze enige 'verborgen agenda' is dat we jou en je kindje een kansrijke en gezonde start gunnen.

Wij hopen je spoedig te ontmoeten!

Lees onder het formulier verder over wie wij zijn en wat andere cursisten over onze begeleiding zeggen.

Doesburg Bevalt

De Geboortenis is opgericht door een groep moeders, die tevens werkzaam zijn in de geboortezorg. Christine Derksen als Doula, Nienke Stoop als Arts - Acupuncturist en Minna Sangi als Zwangerschapsyoga docent. Wij hebben zelf ervaren hoe anders een zwangerschap kan zijn als je je fit en ontspannen voelt.
Wij hebben veel ervaring met het begeleiden van vrouwen en hun partners in de zwangerschap en daarna.
Tijdens het programma Vitaal Zwanger delen wij onze ervaring en oefeningen met je.

Hieronder lees je een aantal van de ervaringsverhalen die eerdere deelnemers aan onze cursussen of begeleiding met ons hebben gedeeld.

Hoi Minna,

Hier een klein verhaaltje.

De wekelijkse lessen gaven mij veel ontspanning en tijd voor mijzelf en mijn kindje. Door de oefeningen en het bespreken van de verschillende fases van de bevallingen gingen ik en mijn partner steeds in gesprek over wat wij fijn zouden vinden tijdens de bevalling. De partnerles is fijn om zo nog meer vertrouwd te raken met aanraking/massage, te weten wat we fijn vinden qua massage en hoe je elkaar kunt ondersteunen tijdens de bevalling. Door hier tijdens en rondom yogalessen mee bezig te zijn was mijn partner in staat om zelf aan te voelen/weten op welke plek en op welke manier hij mij tijdens de bevalling het best kon masseren.

Gedurende de bevalling hebben we veel technieken toegepast (massage, verschillende houdingen, ademhalingstechnieken etc), steeds geprobeerd de ontspanning op te zoeken en vooral goed te blijven ademen. Het persen ging voornamelijk op gevoel en ook hier een paar technieken uitgeprobeerd. Ik vond het erg prettig om voorbereid te zijn op verschillende scenario's en dan ook meerdere manieren geleerd te hebben hoe hier mee om te gaan. Zonder de lessen had ik denk ik niet zo kunnen ontspannen waardoor de bevalling wellicht een stuk langer zou hebben geduurd, en is mijn partner echt deelnemer in plaats van toeschouwer geworden tijdens de bevalling.

Groetjes Bo

Het pilot project Doesburg Bevalt en de cursus Vitaal Zwanger is een unieke samenwerking tussen Gemeente Doesburg, Stichting de Geboortenis en Vroedvrouwenpraktijk Doesburg, Dieren, Brummen eo.

12 stellen krijgen de kans om gedurende de zwangerschap deel te nemen aan een interactieve zwangerschapscursus waarin zij optimaal worden voorbereid op het ouderschap en de geboorte van hun baby.

Ben je in april 2018 tussen de 7-16 weken zwanger, woon je in de Gemeente Doesburg / Dieren / Brummen en wil je meedoen? Meld je dan aan voor de eerste bijeenkomst op donderdag 24 mei van 19:15 - 21:00 uur in de Buurtacademie, De Linie 4 te Doesburg.

Doesburg Bevalt

Meer informatie over Doesburg Bevalt en de data voor de Zwangerschapscursus Vitaal Zwanger in deze flyer:

Geboortenis Doesburg Bevalt A5

Vragenlijst Vitaal Zwanger

Wil je als zwangere beter inzicht in je vitaliteit en veerkracht? Meld je dan aan voor deelname aan de vragenlijst Vitaal Zwanger. Je helpt dan de zorg voor moeder/kind verbeteren én krijgt een persoonlijk verslag van de uitkomsten van de vragenlijst die je zelf hebt ingevuld. Hiermee krijg je direct inzicht in jouw persoonlijke kracht en uitdagingen. Samen met jouw verloskundige kun je dit rapport gebruiken om nog betere zorg te krijgen, afgestemd op jouw behoeften!

Lees meer: Vragenlijst Vitaal Zwanger

error: Content is protected !!